pondělí 30. dubna 2012

Green gemstone jewellery - Šperky ze zelených polodrahokamů




Zeleně zelený
Krásný prstýnek vytvořený cínováním je tvořen krásným čistě zelným krystalemDiopsidu z krámku od Saffron o rozměrech cca 3x0,5 cm. Prstýnek je po celém obvodu spoře zdoben, aby vynikla krásakamene. Jedinou ozdobou jsou zde kuličky v cínu, které jsou obsety kolem kamene. Prsten je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem. Objem prstýnku je nastavitelný, je určen i pro objemnější prsty - Obvod vnitřní strany prstýnku je 5,8 cm v minimálním stavu a jde roztáhnout až cca na 7 cm.


Greeny green

Exquisite diopside crystal on a middle of this hand made ring made from tin and decorated with tin balls. the size is adjustable.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Hudba protkaná šperkem
Tento elegantní cínovaný šperk byl inspirován Carminou Buranou - nádhernou hudbou, která protkává celý šperk. Šperk je zavěšen na dvou kůžičkách v barvě kamene, které lze nosit buď obě najednou,nebo jestřídat podle nálady. Ty měří cca 80cm. Střed tohoto šperku tvoří kapkovitý pravý malachit s nádhernou kresbou. Jeho kresba je podtrhnuta náročnými rytými vzory po stranách šperku a kuličkami z cínu, které šperk lemují. Šperk měří 6,5x4 cm, je patinován, leštěn, rt a ošetřen antioxidantem.
Šperk byl vytvořen jako soutěžní kousek v klubu "Tvoříme šperky z cínu" na téma "Carmina Burana".

Music interwoven in a jewel
Jewel inspired by Carmina Burana with dificult engraving and tin balls and a rarely beautiful green malachite tumblestone in a shape of a teardrop.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Antiopa - vůdkyně Amazonek
Tento autorský šperk je cca 6x4 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na 2 kůžičkách (hnědé a zelenomodré), které lze buď nosit obě najednou, nebo je střídat dle nálady. Nádherně zabarvený zelený chalcedon (kabošon)s hnědou příměsí ve tvaru šipky tvoří střed šperku. Kámen je opravdu nádherný jeho sytě zelená, proti světlu průsvitná lahvová barva přechází v horní  a dolní části do hnědé. Šperk je ozdoben rytou kresbou a kuličkami z cínu. Dále je šperk patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Antiope - leader of the Amazons
Green dyed chalcedony with brown impurity, beautfiul engraving, soldered, patinated.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Viridiana
Tento autorský šperk je cca 6,5x4,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na 2 kůžičkách (černé a zelené), které lze buď nosit obě najednou, nebo je střídat podle nálady. Nádherně zabarvený smaragdový chryzopras tvoří střed šperku. Kámen je opravdu nádherný jeho sytě zelená, smaragdově zelená barva je narušena tmavšími skvrnami pouze na velice málo místech. Šperk je ozdoben malbou do cínu a kuličkami z cínu. Dále je šperk patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem. 


Viridiana
Shiny emerald chrysoprase, soldered tin, tin painting, patinated, polished.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------



RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!


RESPECT THE AUTHOR RIGHTS!

Žádné komentáře: