neděle 15. dubna 2012

Jewelley of Mai - Májové šperky



































Trifyt
Luxusní autorský šperk svelice čistým krystalem křišťálu čiré barvy je na přání pojmenován podle rostliny, kterou majitelce připomínal. Šperk je velice zdobný a i přes svou velikost obdivuhodně lehoučký. Měří 8x6 cm, je dozdoben rytou kresbou, zavěšen na řetízku a dotvořen kuličkami z cínu.


Triphyte
Quartz crystal, engraving, tin balls, futuristic jewel


------------------------------------------------------------------------------------------------------------














Srdce jako z kamene
Tento elegantní cínovaný autorský šperk je 6x4,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na řetízku s antracitovou galvanizací (gunmetal), který se výbroně hodí ke šperku. Nádherně zabarvený obrovitý Jaspis (kvetoucí) ve tvaru srdce tvoří střed šperku. Je krásně mnohobarevný - najdeme na něm červenou, hnědou, béřovou a černou. Jeho kresba je opravdu jedinečná. Šperk je zdoben kresbou do cínu, je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.



Heart like from stone
Blossom jasper in a shape of a heart, tin painting, author jewelry




------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V poušti

cínovaný šperk s nádherným oválným obrázkovým jaspisem, který vypadá jako vrstvy písku. Šperk měří 5x6,5 cm.



In a desert
Awesome picture jasper in a tin jewel.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


































Ještěrovo srdce
Tento elegantní cínovaný autorský šperk je 6x4,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na řetízku s antracitovou galvanizací (gunmetal), který se výbroně hodí ke šperku. Nádherně zabarvený obrovitý Serpentinit ve tvaru srdce tvoří střed šperku. Jeho zabarvení se pohybuje dle úhlu pohledu od bílé až do tmavě zelené a kámen hází na světle perleťové odlesky. Jeho kresba je opravdu jedinečná. Šperk je zdoben kresbou do cínu, je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.


Lizard´s heart
Green striped serpentinite with pearlescent effect in a shape of a heart, patinated tin, soldered painting


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Na pomezí dvou světů
Tento autorský šperk je cca 6,5x4,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na 2 kůžičkách (hnědé a zelené), které lze buď nosit obě najednou, nebo je střídat dle nálady. Nádherně zabarvený zelený chalcedon (kabošon)s hnědou příměsí ve tvaru šipky tvoří střed šperku. Kámen je opravdu nádherný jeho sytě zelená, proti světlu průsvitná lahvová barva přechází v hodní části do hnědé. Šperk je ozdoben rytou kresbou a kuličkami z cínu. Šperk je dotvořen nádherným dorboučkým kabošonem záhnědy dokonale kultého tvaru o romzměru 0,7cm. Dále je šperk patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

On the edge of two worlds
Vivid green Chalcedony with brown impurity, smoky quartz cabochon, engraving, tin soldered jewel.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zrcadlo, zrcadlo, ...
Autorský šperk vyrobený technikou Tiffany je vyroben z cínu a krásného kulatého kabošonu labradoritu. Název šperku je odvozen právě od jeho mlhavě fialovooranžové barvy. Barva není sytá, ale je tajemná a mění svůj odstín dle úhlu pohledu a množství světla. Celý šperk měří 6x5 cm a je zavěšen na stužkách - 3 bavlněných a jedné organzové s vlastním zapínáním a adjustou. Šperk je patinován, leštěn, ozdoben náročnou rytou kresbou a ošetřen antioxidantem.

Mirror, mirror, ...

Soldered author jewel from purple and orange labradorite with matte mysterious color, Dificult engraving, patinated tin, tin balls.


 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Tiara
Jaspis oceán krásného zabarvení tvoří střed tohoto autorského šperku. Šperk měří 6,5x 5,5 cm a je pojmenován po korunce, kterou připomíná. Jaspis má tvar vějíře a jeho zabarvení se pohybuje od červené přes béžovou a žlutou až po bílou. Šperk je dozdoben rytou kresbou a cínovými kuličkami a zavěšen na narůžovělé kůžičce o délce cca 80 cm.

Tiara
Author jewelry with ocean jasper -red-beige-white, tin balls, engraving, soldered tin.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------









Jahodová kulička
Krásný kulatý kamínek jahodového křišťálu tvoří ústřední motiv tohoto šperku. Tento kámen je nádherným zástupcem svého druhu, jeho kresba je oprvdu jedinečná. Uprostřed se táhne tmvě červený pruh, kolem něhož jsou světlejší místa s bublinkami. Jedná se o kámen synteticky vyrobený. Celý šperk je zavěšen načervených šňůrkách s jednou organzovou o délce 45 cm s adjustou a zapínáním. Šperk je patinován, ozdoben kuličkami, leštěn a ošetřen antioxidantem. Měří přibližně 3,8x2,8 cm.


Strawberry ball
Strawberry quartz ball soldered from tin

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE AUTHOR RIGHTS!



Žádné komentáře: