středa 25. dubna 2012

Soutěž o vlajku McDonald´s cupu - GERMIA

McDonald´s cup je fotbalový turnaj pro školní děti a jeho origanizátoři vymysleli pro spestření soutěž o nejlepší návrh vlajky McD cupu.
Vlajka ale musela obsahovat tyto prvky: - originální
 - univerzální pojetí (vlajka bude použita i pro další ročníky turnaje, návrh nesmí být orientován pouze na 15. ročník)
 - snadno zapamatovatelný
 - jednoduchý a srozumitelný
 - obsahující fotbalové prvky, univerzální logo McDonald´s Cupu či některé z jeho prvků (logo ke stažení je k dispozici zde)

Více informací najdete TADY. Podpořit mne a vidět i ostatní návrhy můžete TADY.

A tady je můj návrh vlajky.  Barevně je vlajka zpracována výhradně v oficiálních barvách McDonald´s, převažuje zde hlavně pampeliškově žlutá, která je společnou barvou akce McD Cup a také restaurací McD´s (je použita oficiální barva). Další barvou je bílá a černá, které se také u obou akcí objevují a sytě červená, která je typickým znakem restaurací McD. Logo restaurace také představuje dvě oči, které se nadšeně usmívají na logo McD Cupu. Logo McD Cupu je zde ve své podobě neúplné; nápis a první vlnka odskakujícího míče jsou zde přítomny celé. Další dvě vlnky jsem trochu pozměnila a vytvořila z nich usmívající se pusinku k očím a také černé obočí. Míč, který tvoří dominantu loga McD Cupu, je zvětšen, tvoří levou stranu vlajky a dotváří tak fotbalovou tématiku.
Vlajka je veselá a je vytvořena tak, aby zaujala hlavně děti, pro které je akce určena - jsou zvýrazněny hlavně dominanty cupu, jako velký fotbalový míč, usmívající se obličej, který přislibuje zábavu, ale i profesionalitu, protože je oticky propojen s profesionálním logem McD Cupu. Barevná celistvost návrhu pak činí vlajku snadněji zapamatovatelnou.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

McDonald´s cup is a soccer event for school kids and the promoters of this action organized a competition. This competition is concerned in a new flag of this cup and there were some requirements the flag must meet:
Flag has to be:
 - original
 - universal (useful for more years of this cup)
 - easy to remember
 - easy and understandable
 - has to envolve some soccer elements and universal logo of this cup

More info HERE. And you can support me and see the best 3 concepts HERE.

And this is my concept of the flag. It includes all the elements of the universal McD logo. The soccer ball, the waves and the letters. The colours are original McD colors - daffodil yellow and agressive red. From the McD logo I´ve made the eyes and eyebrows are made from the waves of the universal logo. The same is by the mouth, only it´s red colored.

























UPDATE (30.4.2012):


Thanks for supporting me!

I WON!

http://www.mcdonaldscup.cz/cs/fotosoutez/vitezna-vlajka-mcdcupu.shtml




Žádné komentáře: