neděle 15. dubna 2012

Jewelry inspired by nature 2 - Šperky inspirované přírodou 2


































Oáza
Tento autorský šperk vyrobený technikou Tiffany znázorňuje oázu uprostřed pouště. K jeho výrobě mne inspiroval kamínek (owyheeský jaspis), který je uprostřed modrý jako voda a ze všech stran obklopen béžovou barvou, která připomíná písek. Šperku dominují dvě kokosové palmy s menším křoviskem a spadlé kokosové ořechy. Celý šperk je 9x6 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na jemném řetízku s galvanizací gunmetal o délce 45 cm. Střed šperku tvoří krásný Oweheeský jaspis - tromlovaný kamínek s nádhernou kresbou. Šperk je patinován, ryt, leštěn a ošetřen antioxidantem.


Oasis
Tin jewelry in a shape of two coconut palms and a bush, owyhee picture jasper inside, tiffany technique.

...............................................................................................................................................................


 Lilie
Tento náročný autorský šperk znázorňuje nádherný květ lilie, jehož střed tvoří krystal ametystu. Celý šperk je 7x6 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která zvýrazňuje kresbu okvětích lístků. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.
Náušničky ve tvaru květu lilie jsou vyrobeny technikou Tiffany a jejich střed tvoří krásné tromláčky Ametystu chevron (bílá a fialová barva v kameni). Tyto náušničky měří cca 2,7x3,7 cm a jsou zavěšeny na afroháčcích v galvanizaci gunmetal. Jsou dozdobeny náročnou rytou kresbou, patinovány, ošetřeny antioxidantem.

Fleur-de-Lys
Soldered tin author jewelry set - earrings, pendant, beautiful flower bloom, ametyst crystal - purple, white, engraving texture, sprouts leaves. Ametyst chevron tumblestone in earrings.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jablůňková sada
Tento autorský šperk znázorňuje mladou jabloňku - symbol života, který je usazen na kapičce labradoritu. Celý šperk je 6,5x4 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Střed šperku tvoří krásný zlatočervený labradorit - placička ve tvaru kapky. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která zvýrazňuje kůru stromu a jeho kořeny, které obepínajíkámen. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.

Náušničky ve tvaru droboučkých jablůněk v sobě nesou labradority oranžovočervené barvy (kabošony) oválného tvaru s nádhernou labradoriscencí. Jablůňky měří 4,5x1,5 cm a jsouzavěšeny na afroháčcích galvanizace antracit.


Apple tree set
Jewellery set in a shape of apple trees with rich engraving and red labradorite cabochons.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



V jehličnatém lese
Krásný exemplář mechového achátu tvoří střed tohoto cínovaného šperku. Kámen je jemně průsvitný, velice tmavě zelený, na slunci jsou viditelné krásné zelené odlesky. Dominantou šperku jsou jehličnaté stromečky ozdobené malbou do cínu a rytou kresbou.

Conifer forest
Moss agate gemstone jewel, soldered tin, small conifer trees with tin balls.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hrušeň
Tento autorský šperk znázorňuje mladou hrušeň - symbol života, který je usazen na kapičce labradoritu. Celý šperk je 6,5x4 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Střed šperku tvoří krásný zlatozelený labradorit - placička ve tvaru kapky. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která zvýrazňuje kůru stromu a jeho kořeny, které obepínajíkámen. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.



Pear tree
Golden green labradorite teardrop cabochon in a jewel with a paer tree shape, rich engraving, made form soldered tin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Kokosová oáza
Tento autorský šperk vyrobený technikou Tiffany znázorňuje oázu uprostřed pouště. K jeho výrobě mne inspiroval kamínek (polychrom jaspis), který připomíná setkání vody s pískem jako v oáze. Šperku dominují dvě kokosové palmy a spadlé kokosové ořechy. Celý šperk je 9x6 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na jemném řetízku s galvanizací gunmetal o délce 45 cm. Střed šperku tvoří krásný Polychronní jaspis - tromlovaný kamínek s nádhernou kresbou aněolika barvami - oranžovou, modrou šedou, bílou, červenou a hnědou. Šperk je patinován, ryt, leštěn a ošetřen antioxidantem.



Coconut oasis
Tin jewelry in a shape of two coconut palms and a bush, polychrom jasper inside (red, pink, white grey blue, orange color), tiffany technique.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


V Arizonské poušti
Krásný béžový rohovec (silicit) s jemnými proužky na horní straně tvoří střed tohoto cínovaného šperku. Dominantou šperku jsou americké kaktusy, které jakoby rostou z kamene, který mi připomíná písečnou americkou poušť jak ji známe z westernových filmů. Šperk je vytvořen techikou Tiffany, je patinován, ozdoben malými kuličkami z cínu a rytou kresbou, zavěšen je na světlé béžové kůžičce, která perfektně ladí s barvou kamene.




In the desert of Arizona
Beautiful beige silicite gemstone with soft stripes on the upper side, Cactuses from wild west of Nothern America, Stone remindes me of anamerican desert and american sand. Jewelry piecemade from sodered and patinatedtin, polished.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PLEASE, RESPECT THE COPYRIGHT!

PROSÍM, RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!


Žádné komentáře: