úterý 3. dubna 2012

Tin brooches of March - Březnové cínované brože



Na zelené vlně
Autorská brož vyrobená technikou Tiffany je 6x2,5 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem. Střed šperku tvoří nádherný oválný kabošon zeleného barveného variscitu se zajímavým žilkováním. Brož je laděna do futuristického stylu a je možno ji nosit několika způsoby.

On the green wave
Author soldered brooch with green variscite cabochon.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Z hlubokého vesmíru
Autorská brož vyrobená technikou Tiffany je 4x3 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem. Střed šperku tvoří zlatooranžovozelený labradoritu ve tvaru nepravidelné kapky. Brož je laděna do futuristického stylu a je možno ji nosit několika způsoby.
Barva kamene se mění dle úhlupohledua množství světla od oranžové (1. obrázek) až do mnohobarevného spektra (3. obrázek).

From the deep space
Author soldered brooch with green, orange and gold labradorite teardrop cabochon.. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tučňáček Bublinka
Autorská brož vyrobená technikou Tiffany je 4,5x3 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem. Střed šperku tvoří autorské sklo(zajímavý modrobílooranžový ve tmě svítící fussingem vytvořený kabošon) a znázorňuje tělíčko tučňáčka. Tučňáček dostal jméno Bublinka, protože jsou ve skle uprostřed tučňákova bříška modré bublinky. Bublinka  je tučňák kroužkový, který se vyznačuje bílou, až do modra zbarvenou plochou bříška, bílýma očima a červenýma nožičkama a zobákem.. Je vytvořen cínováním, následně je několika způsoby patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.


Penguin Bubble
Author soldered brooch in a shape of a penguin withblue and white author fussing glass cabochon from Jar23, that shines in the dark. It has bubbles inside.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Chamík dichroický
Autorská brož vyrobená technikou Tiffany je 4x3 cm veliká, zespodu vybavená klasickým zacvakávacím brožovým můstkem. Střed šperku tvoří nádherné dichroické sklo kobaltově modré barvy a znázorňuje tělíčko usměvavého chamíka. Chameleonek je ještěr, který dokáže měnit barvy a jeho jazyk je stejně dlouhý jako jeho tělo. My jsme ho přistihli zrovna se houpat na větvičce, když se právě rozhodoval, na jakou barvu se z modré změní. Je tvořen cínováním, následně je patinován, leštěn a ošetřren antioxidantem. . Chamík je ozdoben rytou kresbou, která ozvláštňuje povrch jeho těla.


Chameleon dichroic
Author soldered brooch in a shape of a chameleon with blue dichroic glass cabochon, that has some rainbow parts inside.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Míša Kulička
Autorská brož vyrobená technikou Tiffany je 4x3 cm veliká, zespodu vybavená klasickým zacvakávacím brožovým můstkem. Střed šperku tvoří nádherný kulatý kabošon tygřího oka a znázorňuje tělíčko usměvavého medvídka. My jsme ho přistihli zrovna po obědě s nacpaným bříškem. Je tvořen cínováním, následně je patinován (hnědá barva), leštěn a ošetřren antioxidantem.

Little belly bear
Author soldered brooch in a shape of a bear with brown round tiger eye cabochon.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

























Pro můj vzor

------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pro maminku
Brož ve tvaru noty vyrobena na přání pro maminku v sobě nese drobný kabošon pruhovaného achátu. Brož je vybavena klasickým brožovým můstkem a zároveň očkem pro zavěšení na kůžičku. Hudební nota je dozdobena rytou kresbou.

For mom
Brooch in a shape of a musical note, whie-black agate cabochon, engraving. It couldbe a brooch or a pendant (it has an eyelet).




PROSÍM, RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

PLEASE, RESPECT THE COPYRIGHT!





Žádné komentáře: