pátek 13. dubna 2012

Jewelry inspired by nature - Šperky inspirované přírodou


 Houbařův sen + dárek!
Tento autorský šperk znázorňuje doslova houbařův sen - pravé buclaté hříbečky mezi drny trávy, které sedí na krásném, mechově zeleném ryolitu s nádhernou kresbou. Celý šperk je 4,5x4,5 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na dvou zelených kůžičkách, které perfektně pasují k barvě kamene. Ty můžete buď nosit obě najednou, nebo střídat podle nálady. Střed šperku tvoří krásný ryolit - tromlovaný kamínek ve tvaru oválu. Šperk je patinován, samozřejmě leštěn a ošetřen antioxidantem.
Ke šperku přidám jako dárek ryolitové náušničky v barvě kamínku, můžete si tak vytvořit parádní houbařskou sadu! (viz. 3. obrázek)


Dream of a mushroom-picker
Author jewel with three edible wild mushrooms in the grass, green exquisite painted ryolite, ryolite earrings as a gift., two green leather laces.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Koulelo se, koulelo..
... červené jablíčko. Komu ty se dostaneš? :)
Krásná hnědočevený achátová placička tvoří střed tohoto šperku pojmenovaného podle známé písně o tomto ovoci a lásce. Celý šperk je zavěšen na hnědé kůžičce o délce cca 80 cm. Šperk znázorňuje krásné červené jablíčko a je zdoben cínovanou kuličkou, rytou kresbou na šťopce a lístečku, dále je patinován a ošetřen antioxidantem. Měří přbližně 5,5x4 cm.



Roll, roll, little apple...
Red-brown agate in a jewel in a shape of apple, engraving texture, red leather lace

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------











 Baobab
Tento autorský šperk znázorňuje mocný baobab - africký symbol síly, který je usazen na tromláčku krásnéhho šedého achátu s očkem. Celý šperk je 6x4 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Střed šperku tvoří krásný šedý achátek - tromlovaný kamínek ve tvaru trojúhelníku. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která zvýrazňuje kůru stromu a jeho kořeny, které obepínajíkámen. Šperk je samozřejmě leštěn a ošetřen antioxidantem.


Monkey-bread tree (baobab)
grey agate with eye in the middle, african baobab tree from soldered tin, gun metal chain

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Jablůňka červená
Tento autorský šperk znázorňuje mladou jabloňku - symbol života, který je usazen na kapičce labradoritu. Celý šperk je 6,5x4 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Střed šperku tvoří krásný zlatočervený labradorit - placička ve tvaru kapky. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která zvýrazňuje kůru stromu a jeho kořeny, které obepínajíkámen. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.

Red apple tree
red and yellow labradorite teardrop in a apple tree soldered jewel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Na vinohradu
Obrovský kabošon nádherného žlutého achátu s jedinečnou kresbou tvoří střed tohoto šperku inspirovaného přírodou. Achát je dozdoben hroznem vína, výhonky a listy hroznového vína. Měří 9x6 cm.

On a vineyard
XXL yellow agate cabochon, grape-vine motive, sprouts, leaves of vine, soldered, engraved, polished author jewelry.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Orchidea
 Tento autorský šperk znázorňuje nádherný květ orchideje, jehož střed tvořípeříčkový achát - malá jeskyňka s krystalky. Celý šperk je 6x5,5 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která zvýrazňuje kresbu okvětích lístků. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.

Orchidea
Beautiful flower-like jewel (orchid) made from feather agate in a shape of a small cave with small crystals inside, challenging engraving texture on the leaves, tin soldering, tiffany technique

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vinobraní
Krásný plátek achátu s jedinečnou kresbou tvoří střed tohoto autorského šperku inspirovaného přírodou. Achát je dozdoben hroznem vína, výhonky a listy hroznového vína. Měří 9x6 cm.


Vine gathering
Green agate slice, grape-vine motive, sprouts, leaves of vine, soldered, engraved, polished author jewelry.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE AUTHOR RIGHTS!



Žádné komentáře: