úterý 1. května 2012

Animal brooches of April - Dubnové zvířecí brože


































Tučňáček Boubelík
Autorská brož vyrobená technikou Tiffany je cca 3,5x2,3 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem. Střed šperku tvoří modré autorské sklo od Jar23 a znázorňuje tělíčko tučňáčka. Tučňáček dostal jméno Boubelík, protože je trochu kulatější než jeho kolegové. Bublinka je tučňák kroužkový, který se vyznačuje bílou, až do modra zbarvenou plochou bříška, bílýma očima a červenýma nožičkama a zobákem.. Je vytvořen cínováním, následně je několika způsoby patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.
Penguin Chubby
Small brooch in a shapeof penguin called Chubby, because he´s a little rounder than his mates. Blue bubbly fussing glass hand made, patinated and polished tin.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moudivláček lužní
Autorská brož vyrobená technikou Tiffany je cca 4x3 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem. Střed šperku tvoří autorské fussingové sklo (Jar23) žlutobílé barvy a znázorňuje tělíčko drobného zpěvného ptáčka, moudivláčka lužního, který proslul svými nádhernými hnízdy. Je vytvořen cínováním, následně je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Penduline tit
Small singing bird is in this brooch made from fussing glass (yellow, white) and soldered tin.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sýkorka modřinka
Autorská brož vyrobená technikou Tiffany je 5x3,5 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem. Střed šperku tvoří modré fussingové sklíčko a znázorňuje tělíčko modřinky. Modřinka patří mezi sýkorky, je to drobný zpěvný ptáček s modrou barvou křídel, přesně jako sklíčko ve šperku. Je vytvořena cínováním, následně je patinována, leštěna a ošetřena antioxidantem.

Blue tit


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Slon indický
Autorská brož vyrobená technikou Tiffany je 3,5x3 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem s pojistkou. Střed šperku tvoří kabošon autorského fussingového skla z dílny Jar23 ve tvaru oválku, který představuje tělíčko sloníka. Sklíčko má zvláštní modorzelenou barvu s bublinkami. Slon indický se vyznačuje protáhlejší hlavou, menší velikostí a menšíma ušima než má jeho africký příbuzný. Brož je tvořena cínováním, následně je patinována, ryta, leštěna a ošetřren antioxidantem.



Indian elephant
brooch in the shape of an elephant from India (smaller ears) is made from fussing glass (bubbly green - blue) and soldered, patinated, polished and engraved tin.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sýkorka azurová
Sýkorka azurová je drobný zpěvný ptáček příbuzný sýkorce modřince. Je však mnohem světlejší a vzácnější. Je vyrobená technikou Tiffany je 5x3,5 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem. Střed šperku tvoří modré fussingové sklíčko a znázorňuje tělíčko sýkorky.Je vytvořena cínováním, následně je patinována, leštěna a ošetřena antioxidantem. 

Cyan tit


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


































Sýkorka lužní
Sýkorka lužní je jedna z nejsvětlejších modřinek. Má tmavou čepičku a světlou, béžovou barvu. Je vyrobená technikou Tiffany je 5x3,5 cm veliká, zespodu vybavená klasickým brožovým můstkem. Střed šperku tvoří čiré fussingové sklíčko s příměsí modré a žluté a znázorňuje tělíčko sýkorky.Je vytvořena cínováním, následně je patinována, leštěna a ošetřena antioxidantem. 

Flood-plain tit

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA


RESPECT THE COPYRIGHT!


Žádné komentáře: