pondělí 19. prosince 2011

Not yet published! - Doteď neuveřejněno!



Oáza
Labradorit se zelenomodrozlatočerveným opalizujícím vzhledem tvoří střed tohoto luxusního autorského šperku vyrobeného z postříbřených dráků o velikosti 0,8, 0,4 a 0,3 mm. Labradorit sám o sobě měří 40x33 mm. Celý šperk je zavěšen na tmavě zelené kůžičce o průměru 2mm a měří 4,5x4,5 cm. Minerál mění barvu dle úhlu pohledu a množství světla. V kameni můžeme najít krásnou kresbu - je zde modrá barva jako řeka, která protéká záplavou zlaté barvy. Zlatou barvou pak prostupuje místy zelená a červená. Celá kresba tak připomíná oázu v poušti. Šperk je vyroben náročnou technikou wire-wrapping a doplněn o kulaté odlitky ve stříbrné barvě.

Oasis
wire-wrapping jewel with exquisite labradorite. The labradorite colors remind me of the oasis - gold and red as the sand, and in the middle blue and green as the river making oasis. Respect the copyright.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plamenná fosílie
Šperk je cca 7x4,3 cm velký, je tvořen postříbřenými drátky o velikosti 0,6 a 0,3 mm a zavěšen na fialové kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku. Krásně zabarvený kabošon fosílie korálu tvoří střed šperku a je jen jemně obplétán, aby vynikla jeho jemná kresba. Měří 3x1,5 cm a je barvený.

Flaming fossil
violet dyed fossil cabochon, silver wire, violet leather lace, shape of flame

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arsinoé
Luxusní šperk z tyrkenitu je pojmenován po thrácké a makedonské královně Arsinoé II., která se stala ženou svého bratra Ptolemaia II. a  tak i vládkyní celého Egypta. Proto je šperk laděn do staroegyptského stylu. Obsahuje minerál Tyrkenit (barvený magnezit) světle modré barvy, který měří cca 4x3 cm. Šperk je vytvořen technikou wire-wrapping za použití mosazného drátku a zlatých rokajlů. Kámen sám je zasazen do zdobného lůžka zlaté barvy. Náhrdelník je zavěšen na pevné modré kůžičce, měřící na každé straně cca 40 cm, která zároveň perfektně ladí s barvou kamene.

Arsinoé
Turquoise cabochon in brass filigree bezel, brass wire, blue leather lace, brass beads

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Pavoučí achát - sada
Sada vytvořená technikou wire-wrapping, stříbrný drátek, komponenty stříbrné barvy, modrá kulatý achát (44mm průměr)




Spider agate set
Spider castings, silver wire, blue agate, blue laces




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Sen o kapce achátu
Tento autorský šperk je cca 6,5x5 cm velký, je tvořen měděnými drátky o velikosti 0,8 a 0,4 mm a zavěšen na hnědé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku. Střed šperku tvoří barvený hnědá achát ve tvaru kabošonu kapky s krásným pruhovaným zabarvením od bílé přes oranžovou až do hnědé o rozměrech 41x31 mm. Šperk je vyroben náročnou technikou wire-wrapping

Dream about an agate teardrop
Brown agate teardrop cabochon, wire-wrapping, copper wire

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tajemství opalitu
Šperk je cca 7x4,6 cm velký, je tvořen černými lakovanými drátky o velikosti 0,8 a 0,3 mm a zavěšen na černé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku. Střed šperku je tvořen měňavým jemně průsvitným opalitem o velikosti 3,2x2,2 cm oválného tvaru. Opalit je syntetický kámen - napodobenina drahého opálu, který je bez přísunu světla mléčně bílý s duhovými odlesky, na světle mění barvu od modré až do oranžové dle světlené intenzity a úhlu svícení a proti světlu je červenooranžový.

The secret of opalite
Opalite tumblestone in black wire, black leather lace.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Nerezové
Náušnice s tyrkenity, wire-wrapping, nerezový drátek

Staniless steel
Turquoise earrings, staniless steel wire






------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Opalitová anakonda
Šperk je cca 8x5,5cm velký, je tvořen postříbřenými drátky o velikosti 0,8 a 0,4 mm a zavěšen na bílé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku. Krásný velký opalit tvoří střed šperku a je síťovitě obplétán.. Měří cca 3,5x2,5 cm a jeho barva je bílá s duhoými odlesky na světle. Šperk představuje vejce, které si hlídá anakondí máma.

Opalite anaconda
Silver wire, opalite tumblestone, white leather lace, transparent roquaille with rainbow effect

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tygří oko uvězněné v mosazi
Tento autorský šperk je tvořen kulatým tygřím okem s barvou od zlaté  až do odstínů hnědozelené. Je vyroben z mosazných dráků o velikosti 0,8, a 0,4 mm. Ovalné tygří oko samo o sobě měří 20x25 mm. Celý šperk je zavěšen na žluté kůžičce o průměru 2mm a měří cca 9,5x5,5 cm. Drátek je zpracován náročnou technikou wire-wrapping.

Tiger´s eye in brass wire
wire-wrapping, brass wire, tiger´s eye, yellow leather lace

Žádné komentáře: