středa 28. prosince 2011

Blue tin jewellery after Christmas - Modré povánoční cínované šperky

Kapka deště
Tento autorský je cca 6,4x2,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na tmavě modré kůžičce o délce cca 80 cm. Nádherně zabarvený labradorit  ve tvaru rozverné kapičky tvoří střed šperku. Labradorit je vysoce labradoriscentní, jeho barva je nádherně sytě modrá s jemnými světlejšími odlesky. Šperk je ozdoben kuličkami z cínu a ručně vyráběnými menšími kapičkami. Dále je šperk patinován, leštěn  a ošetřen antioxidantem.

Raindrop
Asymetric labradorite blue teardrop with beautiful labradoriscence with 1 big tin drop and more small drops on blue leather lace.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kouzlo pralesa
Pravý tyrkys s výhonky dozdobený cínovými kuličkami. Zavěšeno na tyrkysové kůžičce.

Magical rainforest
Genuine turquoise with sprouts and tin balls on a green-blue leather lace.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panenský amulet
Krásné zelenomodré autorské sklo z dílny Jar23 tvoří střed tohoto šperku inspirovaného medailonem panenství z filmu "Jak utopit doktora Mráčka". Sklíčko je originál a má v sobě jemné bublinky.  Celý šperk je zavěšen na tmavě modré ůžičce (tzv. barva petrolej) a měří cca 3x2 cm.  Šperk je zdoben, patinován a ošeten antioxidantem.

Virgin amulet
Green blue author fussing glass from czech artist Jar23 with tin decoration on a dark blue leather lace. Inspired by a jewel from a czech movie "Jak utopit doktora Mráčka".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mrazivé květiny
Tento autorský šperk s názvem "Mrazivé květiny" je e 7x4 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na tmavě modré kůžičce od délce cca 80 cm. Nádherně zabarvený ultramarínově modrý Variscit tvoří střed šperku. Má  sytou modrou barvu s jemnýmiprorosty. Povšimněte si ryté kresby po stranách šperku. Šperk je hojně zdoben, patinován, leštěn, ryt a ošetřen antioxidantem.

Frosty flowers
Blue variscite (jasper sediment), tin spirals, tin balls, filigree bail, blue leather lace.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Věrné
Tento autorský šperk je 5,3x5cm cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na modré kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku, měří 2mm na šířku a 80 cm na délku. Nádherně zabarvený velký Variscit ve tvaru srdce tvoří střed šperku. Je krásně modrý se zajímavou kresbou a odstíny bílé a tmavě modré. Šperk je zdoben jednou cínovou kuličkou u kořene srdce a pak futuristickou rytou kresbou. Šperk je cínován, patinován,leště, ryt a ošetřen antioxidantem.

Faithfull
Author tin jewellery with blue variscite, engraving futuristic painting in black patinated tin. Heart shape with bail.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blankytný larimar
 Krásný prstýnek vytvořený cínováním je tvořen krásným čistě blankytně modrým larimarem o rozměrech 2x1,5 cm. Prstýnek je po celém obvodu spoře zdoben, aby vynikla krásakamene. Jedinou ozdobou jsou zde kuličky v cínu. Prsten je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem. Objem prstýnku je nastavitelný, je určen i pro objemnější prsty - Obvod vnitřní strany prstýnku je 5,8 cm v minimálním stavu a jde roztáhnout až cca na 7 cm.

Sky-blue larimar
National stone of Dominican Republic, really expensive and rarely sky-blue ona hand made ringlet. Whole ring made from tin, patinated, polished, tin balls.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zukunft
Tento autorský šperk futuristického vzhledu s názvem Zukunft (něm. budoucnost)  je ozdoben drobounkými cínovými kuličkami, které ozvláštňují povrch šperku. Je 7x4 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na modrý šňůrkách s vlastním zapínáním a adjustou. Nádherně zabarvený blankytný Amazonit tvoří střed šperku. Má světlou, ale sytou modrou barvu s bílo-béžovými prorosty. Povšimněte si jemné ryté kresby po stranách šperku. Šperk je hojně zdoben, patinován, leštěn, ryt a ošetřen antioxidantem.

Zukunft
Beautiful amazonite with rarely nice blue color in engraving and tin balls on leather laces.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Avalon
Tento autorský šperk, nesoucí název po bájém Artušově ostrovu Avalon, je bez zavěšení cca 6,3x4 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na tmavě modré a zelené kůžičce o délce cca 80 cm. Kůžičky mohou být nošeny buď obě, nebo si je vyměníte dle nálady ;) prochází filigránovaným zavěšením s ozdobným lístečkem. Nádherně zabarvený labradorit  ve tvaru navety tvoří střed šperku. Labradorit je vysoce labradoriscentní, jeho barva je nádherně sytě modrá, která vespodu přechází až do zlatožluté. Šperk je ozdoben kuličkami z cínu, dále je šperk patinován, leštěn  a ošetřen antioxidantem.

Avalon
Blue-yellow labradorite ona filigree bail. Blue and green leather lace.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Žádné komentáře: