středa 28. prosince 2011

Hippopotamus and dragon project - Projekt hroch a drak

Rok draka
 Při tvorbě tohoto šperku jsem se potýkala s ničivou konkurencí, která mi v tomto případě znemožňovala utvořit draka tak, jak jsem si původně představovala. Drak je velice oblíbené téma a jeho zpracování nemusí být vždy tak originální, jak by si člověk představoval. Na prodejním serveru Fler je mnoho autorů audělat dráčka tak, aby se ani jednomu nepodobal, bylo opravdu těžké. S tímto dilematem jsem se potýkala i u svých Dráčků ochránců, které jsem nakonec zpracovala ve velmi drobném provedení, abych tím docílila originality. V tomto případě jsem se spíše než na velikost soustředila na typ draka a zvolila jsem tedy ČÍNSKÉHO DRAKA, kterého jsem zpracovala technikou Tiffany na Jaspisu Picasso, který je opravdu nádherně zabarvený (červený, hnědý, žlutý, zelený). Drak měří cca 7x5,5 cm a je zavěšen buď na hnědé, nebo červené kůžičce dle nálady a aktuálního outfitu. V budoucnu vytvořím podobný exemplář, který budedostupný k prodeji na výše zmíněném serveru. Pokud máte zájem o dráčky ochránce, projděte mou aktuální nabídku cínovaných šperků.

The year of the dragon
It was a real challenge to make an original dragon, because the amount of authors on the selling site Fler. To be original, my first attempts to make an original dragon were to make him smaller. SEE HERE my small dragon defender collection. In this case I´ve decided to make my dragon not smaller but a different type of it. So I made a CHINESE DRAGON. I´ve used a big Picasso Jasper and tin (Tiffany technique). It measures about 7x5,5 cm and it has red or brown leather lace (it depends on the mood). In future I plan it to make one to sell. If you´re interested in smaller dragon defenders, check out my ACTUAL offer of Tin jewellery.

UPDATE:
Nový unakitový dráček s náušnicemi jako dárek!
New unakite dragon with earrings as a gift!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Můj hroch

 Jako můj symbol jsem si zvolila hrocha a byla by tudíž ostuda, kdybych sama pro sebe neměla šperk s jeho motivem. K tomuto účelu jsem zvolila Fussingové sklo z dílny Jar23, které mne zaujalo hlavně svou barvou a vhodným tvarem. Šperk je vytvořen technikou Tiffany a zajímavé na něm je, že k jeho výrobě není využita žádná měděná opora, vše je vyplněno pájkou. Hroch měří cca 8x5 cm a je zavěšen a zelené kůžičce. Zajímáte-li se o jiné šperky s motivem zvířátek, podívejte se ZDE na mou aktuální nabídku.

My hippo
As the symbol of mine it would be shame not to have a jewel in a shape of a hippopotamus. For this purpose, I´ve chosen the fussing glass from Jar23 and i made the hippo from tin only with melting iron. It measures cca 8x5 cm and it has a gree n leather lace. If you´re interested in more animal jewellery, check it out HERE.


RESPECT THE COPYRIGHT!

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

Žádné komentáře: