úterý 31. května 2011

Jewellery sets of May - Květnové soupravy šperků

First set was really hard and expensive to do. It cost me 1 rare Turquoise cabochon (4x3 cm) and 4 small flat oval turquoise beads. I was making it the whole day. I used silver wires of diferent sizes, silver fat memory wire and silver lobster clasp. The chain is made from the wires by me.


Tyrkysová sada

1. sada byla velice náročná jak na práci a zkušenosti, ta i finančně. Střed tvoří tyrkenitový kabošon velký 4x3 cm a použila jsem také oválné tyrkenitové provrtané placky. Práce trvala celý den. Na výrobu byly použity dráty o různých tloušťkách, paměťový stříbrný drát a stříbrné zapínání. Řetízek jsem vyrobila z pevného drátku.




































Second set is made from 3 fluorites (green-violet), silver wire, light leather lace

Fluoritová souprava
Náhrdelník je cca 8x5,5 cm velký, je tvořen stříbrnými drátky o velikosti 0,8 a 0,3 mm a zavěšen na světlé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku. Velká hmatka fluoritu (4x3 cm) tvoří střed šperku. Tento fluorit je z velké části zelený, místy průsvitný až průhledný. Ve spodní čísti kamene je zřetelný nafialovělý pruh, který prochází záplavou zelené barvy.
Náušnice jsou tvořeny flourity, které jsou zbarveny stejně jako hlavní fluorit v náhrdelníku. Mají zelenou barvu, jsou průsvitné a jejich spodní stranou prochází několik jemně fialových pruhů. Minerály měří 1 cm a náušnice, které jsou tvarově sladěné s náhrdelník, měří celé 3,5x3 cm.
Drátek obsahuje min 5g Ag na 1 Kg drátku.




Third set is made from 5 Turquenits (biggest XXL size measures 5x3 cm) and brass wire with the help of wire wrapping technique. It´s tuned in the old egypt style and it´s name is Nefertitis


Souprava Nefertitis
Luxusní a náročná souprava šperků NEFERTITIS je laděna do staroegyptského stylu. Obsahuje 5 minerálu Tyrkenit světle modré barvy, znichž největší měří cca 5x3 cm (XXL velikost) a nejmenší 1,8x1,6 cm (S, zasazen v náušnici). Souprava je vytvořena dvěma technikami (wire-wrapping) za použití mosazného drátku. Náhrdelník měří 12x10 cm  a je zavěšen na pevné modré kůžičce, měřící na každé straně cca 40 cm, která zároveň perfektně ladí s barvou kamenů. Náušnice jsou navrhnuty v minimalističtějším duchu, aby vynikla lépe složitost náhrdelníku a měří 4,5x2,5 cm bez afroháčku.


Žádné komentáře: