úterý 7. června 2011

Wire-wrapping dragon´s eye - Dračí oko - Competition #1

Wire wrapping soutěž - topic, téma - HERE


Wire-wrapped piece that i made whole myself. Ther is a little of steampunk and a little of gothic style. The eye is done with the help of the polymer clay and I´ve used a transparent glass cabochon too. There are two different sizes of silver wire and the whole jewel hangs on the silver chain. It measures about 6x5 cm.

It taked 1st place (91 pts) in the wire wrapping club´s competition: "Dragon´s heritage" SEE HERE

 Wire-wrappingová soutěž 4. kolo 2011 - 1. místo - výherce


Variations in other wire types:

 Velice složitý a krásný šperk v egyptském stylu jsem nazvala Raovo oko, dle slavného egyptského symbolu vševědoucího oka. Na výrobu bylo použito několik rozličných technik - drátování, wire wrapping, modelování polymerové hmoty a úprava skla. Šperk je vyroben ze sklenéného kabošonu upraveného tak, aby vyvolával efekt oka. Tento kabošon je následně zasazen do lůžka z polymerové hmoty Cernitu, která jako jediná neobsahuje ftaláty. Tato konstrukce je následně velice pečlivě obpletena různými tloušťkami mosazného drátu drátovací technikou wire wrapping. Šperk měří 5,5x5 cm a je zavěšen na modré kůžičce (tloušťka 2mm, délka cca 80cm), která výborně dotváří barvu šperku (Na žádost je možno zavěsit na jinou barvu kůžičky, např. žlutou, ...). Ekvivalent tohoto šperku se účastní červnové soutěže wire-wrappingového klubu (viz fotogalerie).


































Na výrobu oka bylo použito několik rozličných technik - drátování, wire wrapping, modelování polymerové hmoty a úprava skla. Šperk je vyroben ze sklenéného kabošonu upraveného tak, aby vyvolával efekt oka. Tento kabošon je následně zasazen do lůžka z polymerové hmoty Cernitu, která jako jediná neobsahuje ftaláty. Tato konstrukce je následně velice pečlivě obpletena různými tloušťkami měděného drátu drátovací technikou wire wrapping. Šperk měří 5,5x6 cm a je zavěšen na zelené kůžičce (tloušťka 2mm, délka cca 80cm), která výborně dotváří barvu šperku (Na žádost je možno zavěsit na jinou barvu kůžičky, např. hnědou, ...).

And to add something a little changed:

































Na výrobu tohoto jemného a náročného šperku bylo použito několik rozličných technik - drátování, wire wrapping, modelování polymerové hmoty a úprava skla. Šperk je vyroben ze sklenéného kabošonu upraveného tak, aby vyvolával efekt oka. Tento kabošon je následně zasazen do lůžka z polymerové hmoty Cernitu, která jako jediná neobsahuje ftaláty. Tato konstrukce je následně velice pečlivě obpletena různými tloušťkami mosazného drátu drátovací technikou wire wrapping. Šperk měří 4,3x4,8 cm a je zavěšen na žluté kůžičce (tloušťka 2mm, délka cca 80cm), která výborně dotváří barvu šperku. Ekvivalent tohoto šperku se účastní červnové soutěže wire-wrappingového klubu (viz fotogalerie).

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

dobrý den, moc mě zaujal tento šperk, můžu se zeptat na cenu? Děkuji Veronika

germia řekl(a)...

Dobrý den!
Prosím, kontaktujte mne přes e-mail. Nevím, jak Vás u anonymního komentáře zkontaktovat ;)