sobota 3. března 2012

Tree of live collection - Kolekce Strom života



Strom & voda
Modrá kapka labradoritu na níž vyrostl mocný strom života


Tree & water
Blue labradorite teardrop, tree fo live from tin, tiffany technique

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Rozdílní.. a přesto jeden bez druhého nemůže být
Tento šperk byl vytvořen na přání. Ten je celkem 9 cm veliký a je tvořen technikou Tiffany. Zavěšení šperku je tvořeno gunmetal řetízkem o délce 45 cm. Šperk je založen na kontrastu dvou zasazených kamenů, každý nese svou symboliku, kterou dotváří kontrast jejich vzhledu. Černý kamínek je velice porézní, na váhu lehčí, jedná se o lávovou vyvřelinu (Symbolika negativu, černé tmy). Na opačné straně je čirý křišťál s vniřní bílou kresbou a jemnými prasklinkami, na váhu je těžší, ale rozměrově jsou oba kamínky stejné (abychom si uvědomili, že je toho dobrého a špatného v životě na první pohled stejně, přesto to lepší, tedy bílý křišťál, převládá). (Vyvážení šperku je vyřešeno jemným posunutím zavěšení na stranu křišťálu). Kameny jsou uspořádány ve tvaru srdce, jehož dolní cíp je dotvořen elegantní rytou kresbou a kuličkovým zdobením. Do dolní části šperku jsem umístila krásný kabošonek bíločerného achátku, který v sobě nese jak bílou, tak černou, jako symboliku rozmanitosti a nepředvídatelnosti života. Stromy nahoře jsou spojeny kořeny, které se v horním záhybu srdce dotýkají. Kořeny obepínají oba dva kameny. Na straně křišťálu je strom živý, olistěný, avšak bez plodů. Na straně vyvřeliny je strom černý,bez listů, téměř mrtvý. Oba dva stromy se však dotýkají jednou větví a na jejím spojení vyrostlo jablko. Jeden bez druhého by to jablko nevytvořily, ale spolu to dokázaly... . Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.
Na výrobu šperku nebyl použit žádný komponent!

Different but inseparable
One half black eruptive rock with dead tree without leaves, second half is a pure crystal on which grows a live tree with leaves. Both trees are touching themselves with their roots and with one branch. From this branch grows a small fruit that cant grow without support of both sides. The both stones are making shape of a heart together. Their bottom decorates an engraving and tin balls. In the middle there is an agate cabochon - white/black color.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Babička vrba
Tento autorský šperk znázorňuje babičku vrbu - nádherný starý strom v drobném provedení, který je usazen na placičcemodrozelnémho labradoritu. Celý šperk je 4,3x3,7 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Střed šperku tvoří krásný modrozelený labradorit - placička, do jehož jemné barvy zasahuje na přímém světle i zlatá. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která zvýrazňuje kůru starého stromu a jeho kořeny, které obepínajíkámen. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.
Barva kamene a jeho sytost se liší dle úhlu pohledu a množství dopadajícího světla. (Viz fotky - stený úhel za různých světelných podmínek - slunce (obr. 1)/zataženo (obr. 2))

Grandma willow tree
Green labradorite tumblestone, tree fo live from tin, tiffany technique, engraving


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




















Před a poté
více informací v tomto odkazu


Before and after
more info HERE


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Jablůňka

Tento autorský šperk znázorňuje mladou jabloňku - symbol života, který je usazen na kapičce labradoritu. Celý šperk je 6,5x4 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Střed šperku tvoří krásný zlatomodrý labradorit - placička ve tvaru kapky. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která zvýrazňuje kůru stromu a jeho kořeny, které obepínajíkámen. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.
Barva kamene a jeho sytost se liší dle úhlu pohledu a množství dopadajícího světla.



The apple tree
Golden blue labradorite teardrop, apple tree from tin, engravin, tin balls as apples

------------------------------------------------------------------------------------------------------


































Buk

Tento autorský šperk znázorňuje mladou jabloňku - symbol života, který je usazen na kapičce labradoritu. Celý šperk je 6,5x3,7 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Střed šperku tvoří krásný zelený labradorit - placička ve tvaru kapky. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která zvýrazňuje kůru stromu a jeho kořeny, které obepínajíkámen. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.
Barva kamene a jeho sytost se liší dle úhlu pohledu a množství dopadajícího světla.


Beech
Green labradorite teardrop, Beech tree from tin, engraving



RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA
RESPECT THE COPYRIGHT

Žádné komentáře: