pondělí 26. března 2012

Tower jewellery - Šperky s motivem věže



Orloj
Orloj je šperk, který vznikl jako soutěžní výrobek na téma VĚŽ v soutěži klubu "Tvoříme šperky z cínu.
Zprvu jsem přemýšela o šperku jako věži uprostřed krajinya tento nápad ztvárnila do šperku, který již brzo vystavím k prodeji. Ten mi ale přišel spíše jako zámek a tedy nesplňoval mou představu o věži jako takové. Položila jsem si tedy otázku, jak taková věž vypadá a všimla si právě toho, že ústředním bodem mnoha věží bývají právě hodiny. Ztvárnila jsem proto šperk, který v sobě obsahuje pravý hodinkový stroječek.
Tento šperk nakonec měří cca 9x3cm a je zavěšen na řetízku s antracitovou galvanikou (gunmetal) o délce cca 45 cm + zapínání a adjusta. Jde o ztvárnění věže s hodinami, která je postavena na zajímavě zabarveném šedém achátu. Zabarvení achátu je jemně šedé, po jeho okrajích jsou znát jemné bublinky a v dolní části krásné čárkování, které má na slunci perleťové odlesky. Věž je pak vyrobena technikou Tiffany, zavěšení se nachází z dolní strany střechy. Dolní část věže je tvorřena pájenou texturou, která napodobuje styl středověkých stavebních kamenů. Tato část navazuje na část s hodinami, která je opratřena rytou kresbou (čárkováním) Urpsotřed se nachází pravý hodinkový strojek, jehož přední část tvoří ciferníček stříbrné barvy značky Chaika (SSSR) s ručičkami, ze zadní strany je vidět stříbromosazný hodinkový stroječek. Střechavěže je opratřena také jemnou pájenou texturoua menšími postranními věžičkami. Celý šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.
Na výrobu šperku nebyl použit žádný komponent!


Horologe

Jewel with genuine russian clock machine inside, grey agate with beautiful painting, all soldered without any components. antracite chain.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------






































Ústecká věž
Šperk byl inspirován soutěží na téma VĚŽ klubu Tvoříme šperky z cínu. Znázorňuje ústeckou věž šikmého kostela - věž samotná je rovná, aby šperk visel rovně, střechu jsem však naklonila doleva jako následek bombardování za druhé světové války.
Jedná se obdobu šperku orloj, ale v menším provedení.
Tento šperk nakonec měří cca 7,5x2,5cm a je zavěšen na řetízku s antracitovou galvanikou (gunmetal) o délce cca 45 cm se zapínáním a adjustou. Jde o ztvárnění věže s hodinami, která je postavena na krásně modrém kyanitu (disthenu). Kyanit je modrý, lehce průsvitný a má v sobě čárkovanou strkturu, která má na slunci perleťové odlesky. Symobilizuje zde modré Labe, které protéká Ústím. Věž je pak vyrobena technikou Tiffany, zavěšení se nachází z dolní strany střechy. Dolní část věže je tvořena pájenou texturou, která napodobuje styl středověkých stavebních kamenů. Tato část navazuje na část s hodinami, která je opratřena rytou kresbou (čárkováním) Urpsotřed se nachází pravý hodinkový strojek, jehož přední část tvoří ciferníček značky Chaika (SSSR) s ručičkami. Ten je u této věže zpředu zacínován, ručičky tedy nejsou pohyblivé a pravá barva ciferníčku není vidět. Ze zadní strany je vidět starý hodinkový stroječek. Střechavěže je opratřena také jemnou pájenou texturou a menšími postranními věžičkami. Celý šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.
Na výrobu šperku nebyl použit žádný komponent!


Tower of Ústí
Jewel inspired by the  skew tower of a church in Ústí nad Labem. The kyanite (disthen) symbolises the river Elbe, which run throught the city Ústí. There´s small clock machine in this jewel with original russian clockface.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Zámeček - oboustranný šperk
Podnět k vytvoření tohoto šperku mi dala soutěž klubu "Tvoříme šperky z cínu" na téma "Do věží". Z pouhé věže se ale nakonec stal celý zámeček, proto nakonec tento výrobek není soutěžní.
Tento šperk měří cca 5x3,7cm a je vyroben technikou Tiffany.Střed šperku tvoří placka obrázkového jaspisu, který ve mne svou kresbou evokoval zvlněné hory, postavila jsemtedy na jednom z vrcholků zámeček s věží, který vládne okolní krajině. Šperk jeoboustranný - na jedné straně najdete zámeček a na druhé můžete obdivovat čistou krásu kamene. Šperk je zavěšen na 3 kůžičkách - tmavě hnědé,světle hnědé a béžové, které můžete buď měnit dlenálady, nebo nosti všechny najednou. Tyto měří cca 80cm.
Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem
Na výrobu šperku nebyl použit žádný komponent!

Chateaux
picture jasper, both sided jewel, 3 leather laces - beige, brown, ginger, in the middle tin painting in a shape of a small chateaux.




PLEASE RESPECT THE cOPYRIGHT

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!!!!

ŠPERKY NESLOUŽÍ JAKO PŘEDLOHA PRO VAŠI TVORBU!!!

Žádné komentáře: