pondělí 27. února 2012

November labradorite jewelry GERMIA - Únorové labradoritové šperky GERMIA





Aténa
Tento autorský šperk pojmenovaný po bohyni moudrosti je bez zavěšení cca 5,5x4 cm velký a přiblžně 7x4cm i s ozdobným zavěšením. Je tvořen technikou Tiffany, je oboustranný a zavěšený na ozdobném filigránovém poutku, kterým prochází elegantní stuha z černého saténu. Stuha měří cca 45cm i s vlastním zapínání i ručně vyráběnou adjustou z postříbřených drátků. Střed šperku tvoří krýsný zlatooranžovozelený labradorit ve tvaru kapky, do jehož jemné barvy zasahují modrofialové čárky. Šperk je ozdoben náročnou rytou kresbou, která je zrcadlově souměrná. Na vrcholu labradoritové kapky dotváří vzhled šperku z každé strany cínová kulička. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.
Barva kamene a jeho sytost se liší dle úhlu pohledu a množství dopadajícího světla.


Athena
luxury jewel for greek godess of wisdom, complicated engraving painting, labradorite golden teardrop with purple lines inside

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Duha z křídel motýlích
Tento autorský šperk se 4 nádhernými labradority je cca 8x5cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na jemných řetízcích s antracitovou galvanizací (gunmetal) odélce 45 cm, které mají vlastní zapínání. Střed šperku tvoří 4 nádherné labradority. Levé horní křídlo tvoří oranžový labradorit s malými modrými a zelenými flíčky, pravé horní křídlo tvoří nádehrný duhový labradorit, ve kterém můžeme najít zlatou, oranžovou modrou a zelenou barvu. Spodní levékřídlo je na fotkách méně výrazné, jeho labradoriscence je tmavěmodrá a je viditelná z ostřejšího úhlu. Spodní pravé křiídlo tvoří duhový labradorit s oranžovou, zelenou a modrou barvou. Šperk je ozdoben malbou do cínu a cínovými kuličkami.
Barva kamenů a její sytost se liší dle úhlu pohledu a množství dopadajícího světla.


Rainbow from the wings of a butterfly
4 exquisite labradorites, Tiffany technigue, tin painting, tin balls, gunmetal chain


------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Sestra Morgany leFay
Tento šperk nesoucí jméno po krásné sestře známé čarodějnice Morgany z Artušovských legend v sobě nese nádherný labradorit s fialovou labradoriscencí. Tento labradoritový kabošon je vysoce labradoriscentní. Jeho barva se pohybuje dle typu světla, které na kámen dopadá, od růžové až do tmavě fialové. Růžová barva je viditelná pod běžným umělým (žlutým) osvětlením (viz poslední obrázek), pod LED světlem je kámen spíše modrofialový (ostatní obrázky), na denním světle je kámen růžovofialový.. S touto barvou se u labradoritů setkáváme jen velmi zřídka, proto jsou fialové labradority velice ceněné. Kámen sám o sobě měří 3x2 cm.
Celý šperk pak měří 6,5x3,8 cm.Je tvořen technikou Tiffany a zavěšen je na jemném řetízku s antracitovou (gumetal) galvanizací. Řetízek měří cca 45cm a má vlastní zapínání. Šperk je z části zdoben cínovými kuličkami, které jakoby mizí do ztracena, uprostřed je pájkou je na něm vytvořena velice jemná kuličková textura. Na vrcholu labradoritového oválku dotváří vzhled šperku z každé strany cínová kulička, na vrcholu je dokonce ještě o jednu více. Šperk je patinován, leštěn a samozřejmě ošetřen antioxidantem.

Sister of Morgana leFay
exquisite purple labradorite tiffany jewel, oval shape, tin balls, tin painting,soldering,patinated, polished


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Okřídlený
Tento autorský šperk dle své ryté kresby po stranách je cca 5,5x4 cm velký. Je tvořen technikou Tiffany a je zavěšen na řetízku o délce 45 cm s galvanizací gunmetal. Střed šperku tvoří krásný zlatooranžový labradorit ve tvaru kapky, do jehož jemné barvy zasahuje světle zelená čára táhnoucí se uprostřed kamene. Šperk je ozdoben rytou kresbou, která je zrcadlově souměrná. Vzhled šperku dotváří cínové kuličky. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.
Barva kamene a jeho sytost se liší dle úhlu pohledu a množství dopadajícího světla.

Bewinged
Golden labradorite tardrop with green line inside, engraving, tin balls, gunmetal chain


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Na hladině se třpytí
Tento autorský šperk je bez zavěšení cca 4x4 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na modrozelené kůžičce o délce cca 80cm. Nádherně zabarvený labradorit ve tvaru trojúhleníku tvoří střed šperku. Labradorit je vysoce labradoriscentní, jeho barva je nádherně sytě modrá. Šperk je ozdoben kombinací ryté kresby a kuliček z cínu. Dále je šperk patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Sparkling on the water-table
Blue labradorite in a shape of an arrow, 3 small apatites in earrings and ring, blue-green leather lace

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA
REPSECT THE COPYRIGHT

Žádné komentáře: