čtvrtek 9. února 2012

Apocalypsa project - Projekt Apokalypsa





Před a poté
Před a poté je šperk, který vznikl jako soutěžní příspěvek do meziklubové soutěže na téma Konec světa (můj domovský klub jsou zvířátkoví).
Já cítím šperk jako symbol života před a poté, kde život symbolizuje strom (živý s listy a plody v rozpuku, mrtvý je uschlý s holými větvemi) a velkou změnu, tedy apokalypsu, symbolizuje kámen, který přechází z béžovobílé do tmavě rudé s černým flekem (jaspis). Ametrín s fialovou, žlutou a bílou barvou je symbolem naděje a zároveň důležitým konstrukčním prvkem šperku.
Ten je celkem 10x5,5cm veliký a je tvořen technikou Tiffany. Zavěšení šperku je tvořeno černým řetízkem, jehož dílky jsou částečně broušeny do stříbrna, výbroně se tak hodí k celkovému vzledu šperku. Řetízek měří přibližně 45cm + zapínání. Střed šperku tvoří jedinečný a dokonale oválný jaspis, jehož barva přechází z tmavě červené s černým flíčkem až do béžovobílé. Jaspis je shora obepínán kořeny obou stromů, ak živého, tak i mrtvého, a ze zdola zdoben od středu se zmenšujícími kuličkami. Dominantou spodní strany šperku je oválný a průsvitný ametrínek, kámen s čirou barvou křišťálu, žlutou barvou citrínu a fialovou barvou ametystu. Symbolizuje ve šperku naději, kterou lidstvo nikdy neztratí ať se stane cokoliv a zároveň vyvžuje šperk, aby se tento při nošení nepřevažoval. Šperk je ozdoben náročnou rytou kresbou, kterou můžeme pozorovat na pravém stromu s jablíčky. Na vrcholu ametrínku se nachází znovu ustupující kuličky, stejně jako na jaspisu - kámen tak výborně zapadá do koncepce celého šperku. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.

Before and after
Jewel with trees symbolizing live and death (live tree with leaves and fruit, dead tree with black color and bare branches) on a stone that blurs from red to beige-white color (jasper). On the bottom there´s Ametrine as asymbol of hope with transparent (quartz), yellow (yellow quartz, citrine) and purple (amethyst, purple quartz) colors. Tin balls, patina, polished. engraved, black-silver chain.



! !  RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA ! ! 
RESPECT THE COPYRIGHT !!!

Žádné komentáře: