pátek 3. února 2012

Jewelry of February - Únorové šperky




Čarovná květina
Tento autorský je cca 6,5x2,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na řetízku s galvanizací antracit (gunmetal) o délce cca 45cm. Nádherně zabarvený fialový čaroit tvoří střed šperku. Čaroit má fialovou sytou barvu s perleťovými proužky typickými pro luxusnější čaroity. Byl zakoupen u Saffron, která o čaroitech napsala ve svém blogu (Jak má vypadat luxusní čaroit). Šperk je ozdoben kuličkami z cínu a ručně vyráběnými spirálovitými výhonky a květem. Dále je šperk patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Charming flower
Author jewel with exquisite purple charoite, patinated tin, polished, spirals, bloom, engraving, metal gun chain


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Medusa
Tento autorský šperk je cca 5,5x3 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na černých šňůrkách s vlastním zapínáním a adjustou o délce cca 45 cm. Nádherně zabarvený labradorit ve tvaru kapky tvoří střed šperku. Labradorit je vysoce labradoriscentní, jeho barva je nádherně sytě zelenomodrá. Šperk je ozdoben kombinací ryté kresby, kuliček z cínu a cínovaných spirál. Dále je šperk patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Barva kamene a její sytost se liší dle úhlu pohledu a množství dopadajícího světla.

Medusa
Great blue-green labradorite, tin balls, spirals, engraving, black laces


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Variabilita
Tento autorský je ozdoben rytou kresbou, která ozvláštňuje povrch šperku. Je cca 4,5x3 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na černé kůžičce o délce cca 80 cm. Jméno šperk charakterizuje opravdu dokonale, protože se jedná o šperk velice variabilní. Zespodu šperku se nachází 5 různách oček pro zavěšení, takže lze šperk zavěsit dle nálady a vkusu. Několik možností zavěšení je k vidění na fotkách. Nádherně zabarvený křišťál s nádhernými zlatým rutilovými vlásky tvoří střed tohoto šperku. Šperk je zdoben kuličkami z cínu, které jakoby mizí do ztracena, je patinován, leštěn, ryt a ošetřen antioxidantem.


Variability
Variable jewel with 5 eyelets to hang on (some variants on the pictures). Rutilated quartz in the middle, large engraving and tin balls decreasing and increasing their size. Black leather lace.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Z moře vytažená
Hnědě ruhovaná jemná mušlička tvoří základ tohoto šperku, jež je tvořen cínovanými spirálkami a pomyslným cínovaným křidélkem, na kterém mušlička visí. Celý šperk měří cca 4x4 cm a je zavěšen na hnědé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku. Cín je patinován, leštěn a ošetřen proti oxidaci.


Dragged from the sea
Brown shell, tin spirals, tin balls, brown leather lace


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mlhy Avalonu
Náušnice jsou tvořeny dvěma krásnými drobounkými Labradority ve tvaru kapky, které jsou cca 1x1,5cm veliké. Každá kapička má jinou barvu, jedna je více do modrozelena, druhé je zlata a to dělá náušnice zvláštními. Jsou tvořeny technikou Tiffany, zdobeny cínovými kuličkami, patinovány, leštěny a ošetřeny antioxidantem.Náušnice jsou zavěšeny na afroháčcích a měří cca 2x1,5 cm. Labradoriscence nejlépe vynikne na denním světle.


Avalon blinds

Earrings made from two labradorites - blue and gold color, simple teardrop shape, patinated tin, tin balls.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zrcadlo duše
Tento autorský šperk je bez zavěšení cca 4,5x4 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na černých šňůrkách s vlastním zapínáním a adjustou o délce cca 45 cm. Nádherně zabarvený labradorit ve tvaru oválku tvoří střed šperku. Labradorit je vysoce labradoriscentní, jeho barva je nádherně sytě zlatá. Šperk je ozdoben kombinací ryté kresby, kuliček z cínu a malby do cínu. Dále je šperk patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem. Barva kamene a její sytost se liší dle úhlu pohledu a množství dopadajícího světla.

Mirror of the soul
Author labrdorite jewel with golden color, engraving, tin balls, black laces
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


































Moss
Tento autorský šperk je ozdoben rytou kresbou, která ozvláštňuje povrch šperku. Je cca 5,5x4 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na tmavě zelené kůžičce o délce cca 80 cm. Nádherně zabarvený Mechový achát s bílým, místy nažloutlým prostorem obepínajícím zelené skvrnky, tvoří střed tohoto šperku. Šperk je zdoben, patinován, leštěn, ryt a ošetřen antioxidantem.

Moss
White moss agate with green spots in a shpe of teardrop, black patinated tin, engraving, drak grenn leather lace



RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA

RESPECT THE COPYRIGHT!



Žádné komentáře: