pátek 9. září 2011

Garnet collection - Granátová kolekce

Garnet - from purple via red to black - pyrops, almandins, ...
Granát -od fialové přes červeou až do černé - pyropy, almandiny, aj.

Czech garnet - pyrop - is one of two traditional stones of Czech republic (the next one is Moldavit). Its a precious stone and its not very big stone at all. Its color is " pigeon blood"

Český granát neboli pyrop je jeden ze dvou tradičních drahých kamenů České republiky (druhý je Vltavín neboli Moldavit). Je to drahý kámen malých rozměrů. Typická je pro něj barva "holubí krve".


































Český plamen
Originální autorský šperk je cca 9,2x4,4 cm a využívá kamenů, které se nachází jen u nás v Čechách. Šperk je tvořen postříbřenými (5g Ag/1kg) drátky o velikosti 0,8 a 0,3 mm a zavěšen na červené kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku. 28 surových českých granátů (také jinak Pyropy, původ: Třebenice v Severních Čechách) různých velikostí (1-5mm) zasazených do průsvitné polymerové hmoty v barvě granátů tvoří dominantu šperku a zároveň střed plaménku. Zasazené kameny samy o sobě měří cca 2,2x1,7 cm.

Czech flame
28 rough czech garnets, silver wire

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z časů gotiky
Velice tmavý rudočerný neprůsvitný granát tvoří střed tohoto luxusního autorského šperku vyrobeného cínováním (Tiffany technika) .Granát má slušnou velikost,  měří 20x20 mm. Celý šperk je zavěšen na šedé kůžičce o průměru 2mm a měří 6x7.5 cm. Barva granátu je nejlépe vidět na hodně osvětlených místech, na místech s méně světlem je jeho barva tak temná, že se zdá být až téměř černý. Šperk má tvar kříže a je vyroben ve středověkém stylu. Je patinován a ošetřen antioxidantem.

From the times of gothic
black-red garnet, tin

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

































Granátová elegance
Tyto autorské náušnice jsou bez afroháčku 9cm dlouhé a 3 cm široké. Na každé náušnici je 9 pravých granátků (almandinů) o velikosti 4-7 mm. Granátky mají barvu od červené až do fialové. Celé náušnic jsou vyrobené z postříbřeného drátku (5g Ag na 1kg) a dozdobeny řetízkem.

Garnet elegance
Almandin beads, silver wire

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Serafin
Tento autorský šperk s krásně zabarveným granátem je 5,5x4,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na černé kůžičce. Nádherně zabarvený granát tvoří střed šperku. Granát má barvu holubí krve, je tmavě rudý a měří 1,8x1,7 cm.Šperk je hojně zdoben, patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Serafin
garnet, tin
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


































Granát v síti pavoučí
Tyto autorské náušnice jsou bez afroháčku 4,5cm dlouhé a 1,8 cm široké. Na každé náušnici je 5 pravých granátků (almandinů) o velikosti 4-7 mm. Granátky mají barvu od červené až do fialové. Celé náušnice jsou vyrobené z postříbřeného drátku (5g Ag na 1kg) a dozdobeny řetízkem a kulatýi odlitky stříbrné barvy.

Garnet in the spiderweb
Almandin beads, solver wire, silver round castings

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Česká hudební tradice
Originální a náročný autorský šperk je cca 10x3,5 cm velký a představuje houslový klíč. Ztělesnuje tradici českých hudebníků a zároveň využívá kamenů, které se nachází jen u nás v Čechách. Šperktvořen černými lakovanými drátky o velikosti 0,8 a 0,3 mm a zavěšen na černé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku. 27 surových českých granátů (také jinak Pyropy, původ: Třebenice v Severních Čechách) různých velikostí (1-5mm) zasazených do průsvitné polymerové hmoty v barvě granátů tvoří dominantu šperku a zároveň bříško klíče. Zasazené kameny samy o sobě měří cca 1,5x1,5 cm.

Czech musical tradition
27 czech garnets, black wire

Žádné komentáře: