čtvrtek 29. srpna 2013

Caduceus - poslův symbol jako šperk


http://s3.amazonaws.com/rapgenius/1360600530_Hermes.jpg





















































Caduceus - poslův symbol

Caduceus je hůl, kterou jako svůj symbol nosil řecký bůh Hermes, posel bohů. Jedná se o hůl omotanou dvěma hady, která je nahoře okřídlena jako Hermovy topánky a helma.
Jedná se o velice výrazný a velký šperk s náročnou strukturou upřednostňující čistotu kamene, názornost a historickou autentičnost.
Ústředním motive šperku je samotná hůl, kterou ve šperku představuje překrásný kousek kyanitu - naprosto čistá hladká modrá kyanitová tyčka o délce 10 cm. Na vrcholu kyanitu (disthenu) je upájena čepička, na níž jsou připevněna ručně vyrobená, naprosto pravidelná křídla vyvedená v řeckém stylu. Pod nimi se na promyšlené konstrukci, která z přední strany vůbec není vidět, nachází dva hadi oplétající celý kámen. Šperk je hojně zdoben malbou do cínu, kuličkami, je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem. Zavěšen je pak na elegantním antracitovém řetízku o délce cca 45 cm. Šperk měří 11,5 x 6,5 cm.

http://www.fler.cz/zbozi/caduceus-posluv-symbol-xxl-4212789

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONTAKT:

madlenka@jsemsvata.cz


kontaktujte mne e-mailem a uspořte 10 % oproti e-shopu!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE COYPRIGHT !

Žádné komentáře: