sobota 30. června 2012

Scarface mafia jewel - Šperk zjizvená tvář





































Scarface - zjizvená tvář


Scarface, neboli "zjizvená tvář" je autorský šperk vytvořený technikou Tiffany, tedy pájením cínu, měří 6x3,5 cm. Je zdoben selektivní patinou a k jeho výrobě mne inspiroval právě zasazený kámen, nádherný placatý oválný křišťál s turmalínem. Kámen je tamblovaný a naprosto přírodní. Uprostřed křišťálu se táhne krystal turmalínu, který mi právě evokoval zjizvenou tvář.
Kámen tedy ve šperku představuje abstraktní obličej, jeho ž mafiánské vzezření a podtext jsou dotvořeny černobílým kloboukem, který je typický pro všechny 3 známé představitele "Scarface". 1. představitelem je historická osobnost a známý zločinec Al Capone zvaný "zjizvená tvář". Druhým představitelem je Al Pacino hrající v mafiánsky laděném filmu právě Scarface. Třetí představitel je známý protivník komiksového hrdiny Batmana, Scarface - jedná se o schizofrenního zločince, jehožejedna polovina - loutkář - je ovládána dominantní druhou polovinou zosobněnou v loutce Scarface. Šperk je zavěšen na bílé a černé kůžičce, které měří 80 cm a perfektně dotváří vzhled šperku.
Al Capone called Scarface

Al Pacino in the movie "Scarface"

Scarface

Author jewel in a shape of a face with long scar. It´s made from white quartz tumblestone with black tourmaline crystal  inside - natural stone. The look is fullfilled with a mafian hat typical for all three "Scarface" figures (see the pictures).





The villan Scarface from Batman















PLEASE RESPECT THE COPYRIGHT!


PROSÍM, RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!


Žádné komentáře: