úterý 3. ledna 2012

January luxury soldered jewelry - Lednové luxusní pájené šperky



 Kirké
Tomuto autorskému oboustrannému šperku dala jméno řecká kouzelnice a věštkyně Kirké, labradorit, který je vsazen do šperku, je totiž velmi energeticky silný a má dva typy labradoriscence.
Šperk sám o sobě měří 5x4 cm bez zavěšení. Zavěšen je na filigránovém poutku, kterým prochází černé šňůrky (bavlněné voskované+organzová) s vlastním zapínáním a adjustou. Filigrán je dotvořen malbou do cínu, která má podobný motiv jako poutko a je malováno pouze z jedné strany šperku. Z rudhé strany je šperk dozdoben plastickým motivem vyvěrajícím e špice kapkovitého labradoritu. Konce jsou zakončeny cínovanými kuličkami, celý šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem. Ve středu šperku najdeme krásný kapkovitý labradorit, který má jako svou nejzřetelnější barvu červeno oranžovou, pokud ho však na světle stočíme do ostřejšího úhlu, barva jeho labradoriscence je nádherně sytě fialová. Fialová barva je u labradoritů vzácná, a proto velmi ceněná.

Kirké
Both-sided author jewelwith an exquisite teardrop labradorite wtih two labradoriscence types: orange red and violet. Filigree bail and an engraved tin painting, plastic motive from the other side.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mystique
Tento autorský šperk je bez zavěšení cca 5x4,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na černých šňůrkácha s vlastním zapínáním a adjustouo délce cca 45 cm. Ty prochází filigránovaným zavěšením které je dotvořeno rytouk resbou v cínu. Nádherně zabarvený labradorit  ve tvaru oválu tvoří střed šperku. Labradorit je vysoce labradoriscentní, jeho barva je nádherně sytě modrá, která se jemně prolíná se světlejší modrou a zlatožlutou. Z druhé strany je labradorit méně labrdoriscentní, jeho barva se zobrazuje v sytě modré podobě v dolní části kamene. Šperk je ozdoben z jedné strany 6 plastickými raménky s jemnou rytou kresbou, která je i na závěsu, z druhé strany má rytá kresba tvar navety, šperk je jinak černý, ze strany obroubený 6 cínovými kuličkami. Dále je šperk patinován, leštěn  a ošetřen antioxidantem.

Mystique
Author tin jewel with blue golden labradorite, filigree bail, filigree engraving, patinated, polished, blacknecklace chord.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 000 mil pod mořem

Tomuto autorskému oboustrannému šperku dal jméno Jules Verne svým románem 20 000 mil pod mořem, kde si tento tvor znázorněný na šperku, zahrál nezapomenutelnou roli.
Šperk sám o sobě měří 9x5 cm bez zavěšení. Zavěšen je dvou kůžičkách, světle a tmavě hnědé, které můžete buď nosit obě najednou, nebo je střídat podle nálady. Z přední strany je šperk vytvořen plastickou malbou do cínu, která znázorňuje velkého hlavonožce Z druhé strany je šperk ozdoben rytou kresbou také chobotnice. Celý šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem. Ve středu šperku najdeme krásnou fosílii hnědého amonitu, který je z plastické strany ukázán svou přírodní stranou, z druhé strany pak vidíme strukturu amonita v řezu. Dále je ve šperku zasazena nádherná říční perla, která má znázorňovat očko krakatice, a proto je ozdbovena cínovou kuličkou.

20 000 miles under the sea
Big octopus from Jules Verne´s roman is the main motive of this jewel. You can find there an amonit - one side plastic, second side is a amonit cut. The eye is a genuine river pearl with a nice nacreous shine. From the first side, there is a plastic motive of tentacles, from the second side, there is an engraving. The jewel is soldered, patinated, polished.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Navždy spolu



Forever together
 Valentine´s day themed jewel from pink sea sediment jasper - variscite - wit pyrite on rose necklace chords. The main motive are two small birds in love with a small tin heart in the middle, the variscite makes a one big heart from two spirals.




RESPECT THE COPYRIGHT!
RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

 



Žádné komentáře: