úterý 18. června 2013

Futuropast aneb diskurz do budoucnosti - GERMIA













Futuropast aneb diskurz do budoucnosti

Za 5 minut 12...
Tolik ukazují hodiny počítající zbývající čas našeho lidstva. Jaká bude budoucnost? Co bude zítra?
To vše znázorňuje šperk s názvem Futuropast.
Autorský šperky vytvořený technikou Tiffany v sobě nese nádherná achátový kabošon. Achát je symbolický sám o sobě. Na jedné straně je medově zlatý, průsvitný, symbolizuje dnešek a přislibuje lepší budoucnost. Jeho druhá strana je tmavě rudá s výraznou černou skvrnou, je oddělená od medové tlustým bílým předělem a na kameni převažuje. Je to symbol budoucnosti, kterou bychom si nepřáli, tmavší, smutnější.
Spodní části šperku pak dominuje zlatý hodinkový strojek, jehož ciferník nám ukazuje, jak blízko od špatné budoucnosti stojíme. Naštěstí jsou ručičky pohyblivé a vlastník šperku si je může nastavit dle sebe. Konstrukce strojku je ze spodní strany šperku odhalena, lze si tedy jednou za čas otočením potěšit oko krásnou prací hodináře.
Z hodin nám vychází dvě ruce - na levé straně je ruka lidská, jež podpírá zlatou a světlou budoucnost lidstva, na druhé straně je pak paže robota, mechanická, chladná, která podporuje i symbolizuje tmavší budoucnost, budoucnost strojů, ne lidí.
Šperk je na horní straně zdoben postupně mizejícími kuličkami z cínu, je patinován, leštěn, ošetřen antioxidantem, signován a zavěšen na antracitovém řetízku o délce cca 45 cm. Šperk sám o sobě pak měří 9x 4,5 cm.

http://www.fler.cz/zbozi/futuropast-aneb-diskurs-do-budoucnosti-4002212

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONTAKT:

madlenka@jsemsvata.cz


kontaktujte mne e-mailem a uspořte 10 % oproti e-shopu!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE COYPRIGHT !



Žádné komentáře: