neděle 3. března 2013

Mechanický brouk by GERMIA





Mechanický brouk aneb steampunkové hody


Děkuji všem za podporu a hlasy! Brouček se stal vítězem 3. ročníku Velké meziklubové soutěže a píše se o něm ve FlerMagu!

Tento autorský šperk je vytvořen ve stylu Steampunk, o kterém se můžete něco více dozvědět i zde. Je to šeprk extravagantní a velmi výrazný, je vytvořen pro fajnšmekry a ty, kteří se nebjí vystoupit z řady. Brouk je opravdu jedinečnýa již se nebude opakovat.

Byl vyroben jako soutěžní výrobek do meziklubové soutěže na téma Ze života hmyzu. Mým domovským klubem jsou Zvířátkoví :) Další naše výrobky si můžete prohlédnout TADY. Pokud se Vám brouček líbí, nezapomeňte pro něj hlasovat TADY. (odkazy dodám po startu soutěže) ;)

Brouk je vyroben pomocí několika technik. Tou hlavní použitou je technika Tiffany, další je drátkování, modelování a wire-wrapping. Dominantou brouka je jeho bříško, které je kvůli rozevřeným krovkám zcela odkryto našim očím. V bříšku se nachází kulatý hodinkový strojek sovětské výroby, který nám je odkryt v celé své kráse. Je tvořen komponenty stříbrné a mosazné barvy a dozdoben syntetickými rubíny. Když budete broučka nosit na krku a budete nervózní, můžete si točit s natahovacím kolečkem hodinek, které je stále pohyblivé - nebylo zacínováno. Kolem stroječku se vine patinovaná mosazná obruba, která je vytvořena náročnou technikou wire-wrapping. Na bříško navazuje další hodinkový stroječek ze SSSR značky Ormo, který je tvořen staroměděnými patinovanými kolečky a stříbrnými a mosaznými komponenty. K němu jsou připojeny krovky, které byly asi nejpracnějším prvkem celého brouka. Krovky jsou dvouvrstvé a celocínované. Pomocí výstupků je k nim přichycena mechanika ze sovětských a československých hodinkových stroječků. Milovníci hodinkové historie jistě ocení kolečko z hodinek PRIM na pravé krovce. Krovky jsou částečně dobeny technikou wire wrapping, hlavně ale převládají vintage steampunkové komponenty. Krovky jsouspojeny spirálkou v staromosazné barvě.Dva mosazné nýtky tvoří oči a dvé ozubená kolečka kusadla. Šperk je patinován a hojně a náročně ryt - hlava, krovky, nohy. Nohy brouka jsou tvořeny také technikou Tiffany, cínoványpatinovány, leštěny, ošetřeny antioxidantem. Broučkovi jsou udělány poue dva páry nohou, protože by se jeden pár schoval pod krovkami, nebyl by vidět a zvyšoval by hmotnost šperku. Na přání však mohu 3. pár nohou dodělat, hmotnost broučka se však zvýší. Nyní brouk váží 84 gramy i s bytelným řetízkem o galvanizaci gunemtal (antracit) o délce 45cm a zapínáním na očko a činku (na přání lze zapínání vyměnit, či řetízek jakkoliv upravit nebo vyměnit za jiné zavěšení z mé nabídky). Brouček měří 7,5x6,5 cm, zespodu je zcela cínovaný, a leštěný, signovaný.Je vyroben celý ručně, jeho tělo netvoří žádné komponenty (pokud pomineme komponenty z hodinkových strojků)

Steampunk mechanical BUG

Soldered, wire-wrapped steampunk bug.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONTAKT:

madlenka@jsemsvata.cz



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE COYPRIGHT !

Žádné komentáře: