neděle 21. října 2012

Přetvářka šperk - Dissemblance jewel - GERMIA







Přetvářka


Každý jsme se již někdy setkali s přetvářkou. Je to způsob chování tak běžný, až to člověka zaráží. Člověk si nasazuje masku svou mimikou, tím, jak se obléká, tím, co říká, nebo tím, jak se chová...
Nejhorší přetvářka je ale ta, se kterou se člověk setká ve vztahu. Když se zradí důvěra milého člověka a když se vztah ponoří do propasti lží.
Tuto situaci jsem se snažila ztvárnit svým šperkem, který ji popisuje pomocí mnoha indicií. Je zde vidět smutek, odloučení, zklamání. Mohutný strom tvoří předěl mezi podvedenou ženou, která nedávno z lásky vyryla iniciály sebe i svého milovaného do stromu a nyní opuštěná, cítí, že něco není v pořádku. Na druhé straně je vidět její milovaný v objetí s jinou ženou.

Šperk byl vytvořen proto, aby se to nikomu z nás nestalo, aby šperk sloužil jako popud, že se nesmíme vzdávat a ač se setkáme s přetvářkou jakéhokoliv druhu, musíme jít dál s hlavou vztyčenou.
Šperk byl vyroben technikou Tiffany, tedy pájením cínu, a měří 6,5x5 cm. Do šperku jsem vložila krásný, pravidelně oválný labradorit s převážně modrozelenožluté labradoriscencí ve tvaru jemných čárek. Z labradoritu vyrůstá mohutný buk, na kterém je zavěšena houpačka se zklamanou a opuštěnou dívkou. Houpačka je !pohyblivá! (viz video). Ač je dívka provedena spíše abstraktně, z postoje jejího těla a z celého výrazu lze vyčíst velký smutek. Tato dívka také vyryla do stromu srdce s iniciály, ještě se svým milovaným, které je v kůře stromu stále vidět. Na druhé straně stromu je skryt dívčin milý v objetí s jinou dívkou. Z postoje  těchto dvou postav čiší radost. Vše je ručně vyrobeno bez použití jakýchkoliv komponentů, jedná se tedy o velice náročný šperk. Šperk je patinován, ryt, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Šperk byl vytvořen jako reprezentant klubu Zvířátkoví ve Velké meziklubové soutěži na téma Maškaráda. Ostatní výrobky mého klubu  můžete shlédnout ZDE.
PRO TENTO ŠPERK LZE HLASOVAT ZDE.










----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONTAKT:

madlenka@jsemsvata.cz



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE COYPRIGHT !




Žádné komentáře: