čtvrtek 25. srpna 2011

New direction of my steampunk jewellery - Nový směr? 2/3

Since now the polymer clay or wire were for me the only way how to do a steampunk jewellery. But now im making a new collection with the help of new techniques and new material, castings and filigrees, and i think its not a step backwards. Now ill let you decide yourself:

Doteď byli pro mne polymerová hmota a drát jediným způsobem, jak udělat steampunkový šperk. Nyní však vyrábím zcela novou kolekci za pomoci lepších postupů i materiálů, např. odlitky a filigrány, a myslím si, že se rozhodně nejedná a krok zpátky. No, posuďte sami:


 Steampunk locket (+own photo space)


Steampunkový medailon (+místo na fotografii)  

Tento šperk ve stylu steampunk je tvořen medailonkem stříbrné barvy, který prošel povrchovou úpravou, aby získal starobylý vzhled, napatinován, leštěn, ošetřen. Uvnitř najdeme hodinkový strojek se 17 syntetickými rubíny, který je zasazen do polymerové hmoty. Druhá strana medailonku je určena pro vlepení vlastní fotky formátu 3x3 cm. Tato strana je tvořena polymerovou hmotou, jejíž povrch je zdrsněn, aby fotka lépe držela. Medailonek je zacvakávací, otvírání ideálně nehtem, ale může bát otevřen i tlakem do stran. Celý šperk měří cca 45x45 mm a je zavěšen na řetízku s velkými očky, zapínáním a adjustou o délce 60 cm.


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Genuine PRIM watch (made in Czechoslovakia)



PRavé PRimky
¨Tento šperk ve stylu steampunk je tvořen kulatým béžovobílým ciferníčkem značky PRIM české výroby, filigránovým odlitkem barvy starostříbro, postříbřeným drátkem o průměru 0,8 cm a černou polymerovou hmotou, která je lakována. Celý šperk měří 4x4 cm a je zavěšen na stříbrném řetízku se zapínáním o délce cca 44 cm. Ciferník má jemně béžovobílou barvu, je povrchově upraven, vyčištěn a přelakován.  Zlaté ručičky jsou zalakovány, aby nepřišly k újmě - jsou tedy nepohyblivé.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Copper steampunk flower

 Měděná steampunková květina
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Steampunk from PRIM watch machine

Steampunk pro fajnšmekry (strojek PRIM)


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Old timer

 Tento šperk ve stylu steampunk je tvořen kulatým stříbrným ciferníčkem značky Zaria (vyrobeno v Sovětském svazu), filigránovým odlitkem barvy starostříbro, postříbřeným drátkem o průměru 0,8 cm a stříbrnou polymerovou hmotou, která je pudrována a lakována. Celý šperk měří 6x5,3 cm a je zavěšen na stříbrném řetízku se zapínáním o délce cca 48 cm. Ciferník má jemně béžovou barvu, je povrchově upraven, vyčištěn a přelakován.  Ručičky jsou zalakovány, aby nepřišly k újmě - jsou tedy nepohyblivé. Na zadní straně šperku se ukrývá hodinkový strojek z komponentů zlaté a stříbrné barvy.

1 komentář:

Erik van den Biggelaar řekl(a)...

amazing stuff, like always :)