pondělí 15. srpna 2011

New direction of my steampunk jewellery - Nový směr? 1/3

Since now the polymer clay or wire were for me the only way how to do a steampunk jewellery. But now im making a new collection with the help of new techniques and new material, castings and filigrees, and i think its not a step backwards. Now ill let you decide yourself:

Doteď byli pro mne polymerová hmota a drát jediným způsobem, jak udělat steampunkový šperk. Nyní však vyrábím zcela novou kolekci za pomoci lepších postupů i materiálů, např. odlitky a filigrány, a myslím si, že se rozhodně nejedná a krok zpátky. No, posuďte sami:




































21 jewels

Hodinový strojek i s ciferníkem zasazený do lůžka ze stříbrné pudrované a lakované polymerové hmoty a kovového odlitku měří 5,5 x 5,5 cm a je zavěšen na postříbřeném řetízku se zapínáním a adjustou. Strojek je možno vidět ze zadní strany šperku.

Clockwork with watch face, polymer clay, metal filigree casting, silver chain with lobster clasp and adjustement, Watch is swiss made, clockwork is seen from the other side.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





































Tik tak

Funkční! hodinový strojek zasazený do lůžka ze stříbrné pudrované a lakované polymerové hmoty a kovového odlitku měří 5,5 x 5,5 cm a je zavěšen na postříbřeném řetízku se zapínáním a adjustou.

Clockwork without watch face, polymer clay - powdered and polished, metal filigree casting, silver chain with lobster clasp and adjustement.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Do časů páry / To the time of the steam

Tento šperk ve stylu steampunk je tvořen kulatým hodinkovým strojkem ve zlaté barvě, filigránovým mosazným odlitkem, mosazným drátkem o průměru 0,8 cm a zlatou polymerovou hmotou, která je pudrována a lakována. Celý šperk měří 4x5 cm a je zavěšen na mosazném řetízku se zapínáním a adjustou o délce cca 48 cm.

Clockwork without watch face, golden polymer clay, brass filigree casting, brass chain with lobster clasp and adjustement, brass wire.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vynález časované brože
Invention of timed brooch

Tento šperk ve stylu steampunk je tvořen kulatým stříbrným ciferníčkem značky Raketa (vyrobeno v Sovětském svazu, vzácné) se zlatými ručičkami a ukazateli, brožovým rámečkem stříbrné barvy se zapínáním a černou polymerovou hmotou, která je pudrována na stříbrno a lakována. Celý šperk měří 3x3 cm a zapínání má rozměr 2cm.

Brooch bezel silvered, 3x3 cm, Watch face "Raketa" - made in USSR (rare watch) witch golden hands, black powdered and polished polymer clay.

Žádné komentáře: