neděle 27. ledna 2013

Steamhulák - Steampunk snowman by GERMIA













Steamhulák - steampunková brož

Mechanický sněhuláček je důkazem toho, že i v zimě lze nosit steampunkové doplňky. Sněhulák je vyroben spojením dvou náročných technik - wire-wrappingu a cínování.
Konstrukčně jde o spojení dvou do sebe zapadajících ozubených kol, které se dříve používaly v budících a jednoho drobnějšího hodinkového stroječku. Tyto jsou k sobě pospojovány drátěnou konstrukcí pečlivě krytou wrappovanými mosaznými drátky. V hlavičce vidíme místo pusy zlatý hodinkový komponent a dvě měděná spojovací kolečka místo očí. Nos je tvořen mosazným drátkem, na jehož konci se nachází cínová kulička. Cínové kuličky pak zdobí i zbytek sněhuláčka. Ruce jsou vyrobeny z drobných hodinkových koleček. V levé ruce pak sněhuláček drží pomyslené koště, které zde představuje nařizovací šroubek z hodinek ve wire-wrappinovém obalu z patinovaného cínu.
Celá brož měří 5,5x4 cm a je zezadu opatřena drobným nerezovým brožovým můstkem. Šperk je patinován, leštěn, místně ooštřen antioxidantem.
Steamhulák je a bude jediný svého druhu - již se jeho výroba nebude opakovat!

http://www.fler.cz/zbozi/steamhulak-mechanicky-brozovy-3420380

Snowman steampunk brooch

Author brooch made from watch parts, brass wire and tin. Techniques: Wire-wrapping, Tiffany.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONTAKT:

madlenka@jsemsvata.cz



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE COYPRIGHT !




Žádné komentáře: