středa 19. prosince 2012

Když strom uroní slzu.. Náhrdelník z kopálu - GERMIA

pavoučí skelet v kopálu











pavoučí skelet + 2 drobné mušky
jedna z mnoha mušek z profilu












Když strom uroní slzu...

Neopakovatelný autorský šperk je vytvořen z obrovského a jedinečného kopálu. Kopál je ztvrdlá míza ze stromů, tedy obdoba jantaru, ale mnohem mladší. Liší se od Jantaru tím, že je jantar již "zkamenělý", kopál "zatvrdlý". Nedělá mu tedy dobře jakýkoliv parfém s obsahem alkoholu, nebo vysoká teplota (60 stupňů a více).
V kopálu najdeme několik usazených nešťastníků, kteří míze nestihli uniknout. Najdeme zde skelet pavouka a několik drobných mušek (cca 5 ks), které dělají z tohoto obrovského kopálu jedinečnou záležitost. Kopál má tvar krápníku a z jeho tvarování lze vyčíst přímo kapání mízy.
Celý šperk měří 14x4,5 cm, jedná se tedy o velmi extravagantní a nepřehlédnutelný šperk. Kopál je zasazen do cínu a upevněn pomocí paciček, Cín není patinovaný, jen leštěný a působí tak velmi jemně. Šperk je zavěšen na žluté kůžičce o délce cca 80 cm, které perfektně dotváří vzhled šperku.






When a tree sheads a tear...

Huge luxury soldered pendant with yellow copal (like amber) with insects and spider sceleton inside.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONTAKT:

madlenka@jsemsvata.cz



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE COYPRIGHT !

Žádné komentáře: