středa 15. srpna 2012

Šepot lesa náhrdelník vltavín - Whispering forest moldavite necklace




Šepot lesa - 3 vltavíny

Tajemství lesa se ukrývá v korunách stromů, v přírodních čistých potůčcích, v podhoubí hříbků a mouchomůrek, v kopýtkách laní a sleších zajíců hnědáků. Pro mne jsou právě stromy tím, co dělá les takovým, jaký je. A u nás v Severních čechách jsou lesy převážně listnaté, na podzim se zabarvují a v zimě se naopak ukládají ke spánku.
Proto jsem vytvořila šperk, který v sobě nese podobu lesa, a to lesa typicky českého, nezaměnitelného. Koruny stromů jsou tvořeny třemi nádhernými vltavíny, tedy jedním z nejvýznamějšího přírodního dědictví čech vůbec. Tyto 3 vltavíny s krásnou skulptací na povrchu jsou nalezenci z Chlumu v Jižních čecháh a měří přibližně 1-1,5 cm. Jsou zasazeny do mělkého lůžka a přichyceny abstraktními větvemi stromů.
Šperk je vytvořen technikou Tiffany, pájením cínu. Je patinován, ozdoben cínovými kuličkami, malbou do cínu, selektivní patinou, ryt, leštěn, signován a ošetřen antioxidantem. Jedná se o souměrný šperk o velikosti 6x4,7cm, který je zavěšen na řetízku v černé galvanizaci o délce cca 45cm.
Výrobek vznikl jako soutěžní příspěvek pro 7. kolo Meziklubové soutěže na téma Tajemství lesa. Mým domovským klubem je Zvířátkové logo :-) Další soutěžní výrobky mého klubu najdete tady. Pokud se můj šperk dostane do hlavního kola soutěže, lze pro něj hlasovat již od 1. září.

 Whispering forest - 3 moldavites

Author jewel made fro the "Secret of the forest" competition is made from 3 czech moldavites, locality Chlum. These moldavites are abstract trees, that make the whole forest. The pendant is made from patinated tin.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONTAKT:

madlenka@jsemsvata.cz



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE COYPRIGHT !

Žádné komentáře: