středa 23. listopadu 2011

Autumn jewellery 2011 - Podzimní šperky 2011

Warm colors, leaf shape, first slight frost, dew, brown, orange, green, ... That´s my jewellery of the year 2011.



 Podzimní rosa
 Tento autorský šperk, který představuje symbol podzimních barev a podzimní nálady, je ozdoben postupně se zvětšujícími a změnšujícími cínovými kuličkami, představujícími kapičky rosy. Je 7x4,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na hnědé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku a měří 2mm na šířku a 80 cm na délku. Nádherně zabarvený kabošon kapokovitého tvaru, Tygr - železo (směs tygřího, či býčího oka a hematitu), tvoří střed šperku. Je béžovožlutý s hnědou proužkovanou kresbou a prosrotlými jemnými úzkými hematitovými stříbřitými proužky. Povšimněte si krásné ryté kresby v cínu. Šperk je hojně zdoben, patinován, leštěn,ryt a ošetřen antioxidantem.
Obrázek 3 a 4 je jiný šperk v témže stylu.

Autumn dew
Author jewel - brown, orange, nice tin balls and engraving, -tiger iron gemstone cabochon (hematite, tiger eye, bulls eye)

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Ne sýrový, ne syrový, prostě sírový...
  Tento autorský šperk futuristického vzhledu je ozdoben drobounkými cínovými kuličkami, které ozvláštňují povrch šperku. Je 6,5x4,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na černých voskovaných šňůrkách s jenou organzovou, které mají vlastní zapínání a adjustu a měří cca 40 cm. Nádherně zabarvený  Křišťál se sírou tvoří střed šperku. Má trojúhelníkovitý tvar a jeho barva je bíložlutá. Proti světlu je lehce průsvitný. Šperk je hojně zdoben, patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Sulphur like

Tin ball texture, triangle shape, futuristic, quartz with sulphur - yellow-white

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


































Jantarové slunce
mosazný drát, technika wire wrapping, žlutá kůžička, prvotřídní jantar

Amber sun
brass wire, wire-wrapping technique, yellow leather lace, exquisite amber
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zatočený
Tento autorský šperk je 7x4,5cm cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na oranžové kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku, měří 2mm na šířku a 80 cm na délku. Nádherně zabarvený velký kabošon Jaspisu picasso ve tvaru nepravidelného oválu tvoří střed šperku. Je krásně oranžový se zajímavou kresbou a odstíny červené, šedé a žluté. Šperk je cínován, patinován,leštěn a ošetřen antioxidantem.

Twisted
Picasso jasper cabochon, tin balls, orange leather lace, spiral

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

































Rudý ochránce
Tento autorský šperk je 7x3,5cm cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na červené a hnědé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku, měří 2mm na šířku a 80 cm na délku. Nádherně zabarvený velký Jaspis Picasso ve tvaru šipky tvoří střed šperku. Je krásně červený se zajímavou kresbou a odstíny oranžové a hnědé. Šperk je zdoben cínovými kuličkami, geometrickou rytou kresbou a nově také stínováním patiny (kořen šperku dole). Šperk je cínován, patinován,leště, ryt a ošetřen antioxidantem.

Red defender
Jasper picasso cabochon, arrow shape, red color, engraving, red and brown leather lace, shading of patina, tin balls
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Toccata

Tento autorský šperk je 7x4,5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na bílé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku a měří 2mm na šířku a 80 cm na délku. Nádherně zabarvený kabošon oválného tvaru, přírodní Achát, tvoří střed šperku. Je jemně mléčný, průsvitný, s hnědou  kresbou u dolního okraje. Povšimněte si krásné ryté kresby v cínu. Šperk je hojně zdoben cínovými kuličkami, patinován, leštěn,ryt a ošetřen antioxidantem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Staroměděný
Tento autorský šperk je 5,5x5cm cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na hnědé kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku, měří 2mm na šířku a 80 cm na délku. Nádherně zabarvený velký kvetoucí Achát ve tvaru pravidelného oválu tvoří střed šperku. Je krásně béžovobílý se zajímavou kresbou a odstíny oranžové a hnědé. Šperk je zdoben cínovými kuličkami a také stínováním patiny (efekt staroměď). Šperk je cínován, patinován,lešten a ošetřen antioxidantem.

Old-copper like
Blossom agateoval cabochon, brown patina, brown leather lace
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Plamínek
Tento autorský šperk je 7,5x3,5cm cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na oranžové kůžičce, která perfektně dotváří vzhled šperku, měří 2mm na šířku a 80 cm na délku. Nádherně zabarvený velký kabošon Variscitu ve tvaru nepravidelného oválu tvoří střed šperku. Je krásně oranžový se zajímavou kresbou a odstíny červené a žluté. Šperk je zdoben stínováním patiny, cínován, patinován,leště, ryt a ošetřen antioxidantem.

Little flame
Orange variscite, patina shading - copper, black, orange leather lace

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
germia řekl(a)...

Thank you for your comment! These jewellery designs are at most abstract things. There is a possibility to be inspired by nature, but in most cases it´s just a matter of human phantasy what he sees in them :)
I´m glad you like it so much, that you post such a comment :)
Yours Germia