sobota 10. října 2009

Krokodýl z korálků - návod - GERMIA

Krokodýl z korálků

Pro začátek potřebujeme korálky tří barev, které jsou stejně velké. Velikost korálků je velmi důležitá - má velký vliv na výsledný tvar krokodýlka. Na obrázku je zelenožlutý krokodýlek vytvořený ze stejně velkých korálků, vedle něj modrý krokodýlek, u kterého byly použity na spodní část o trochu větší korálky než na horní a ve výsledku je tento krokodýlek prohnutý.

Připravíme si asi 60 korálků na horní stranu (dále např zelené) a 60 korálků na dolní stranu (dále třeba žluté) a 2 korálky na oči. Ustříhneme si asi metr dlouhý vlasec, na který navlékneme zelený korálek. Druhý konec vlasce jím provlékneme z opačné strany. Tento korálek musí být umístěn uprostřed vlasce než budeme pokračovat. Tímto máme hotový nos. Dále navlékneme dva zelené korálky a znovu provlékneme druhý konec vlasce z opačné strany. Pak navlékneme dva žluté korálky a vlasec opět protáhneme z opačné strany.

Na obrázku pohled na hlavu krokodýlka ze strany, jak vypadá navlečený úplně první korálek a jakým způsobem navléknout dva další korálky.

3.řada -3 korálky
4.řada - 4 korálky
5. řada - 5 korálků (dva z toho jsou oči)
6. řada - 5 korálků
7. řada - 4 korálky
8. řada - 3 korálky + na každé straně 5 korálků tvořícíh nohy - provlékněte všech 5 korálků a na cestě zpátky při provlékání první korálek nohy vynechte a provlékněte jen ty čtyři další
9. řada - 4 korálky
10. řada - 5 korálků
11. - 14. řada - 6 korálků + ve 14. řadě zase udělejte nohy z 5 korálků
15. řada - 5 korálků
16.- 17. řada - 4 korálky
18. - 19. řada - 3 korálky
20.- 21. řada - 2 korálk
22. řada jen horní zelený korálek, pak zauzlujte a další uzel udělejte ve větší vzdálenosti od krokodýlka, tento přebývající vlasec bude sloužit jako poutko.
Při celém postupu řádně utahujte!

Různé další návody:


NÁVOD1

NÁVOD2

NÁVOD3

Žádné komentáře: