sobota 20. července 2013

Páv znovu ve šperku - GERMIA


































http://fotka.pixmac.cz/4/henna-tetovani-na-ruce-art-pixmac-fotka-12018835.jpg

Indický paví král

Páv, korunovaný král ptačí říše, je častným motivem (nejen) na svatebním henna tetování indických žen, které se nazývá Marwari. Páv pocházející z Indie je zde posvátným ptákem, protože dokáže lovit hady a Indové tedy věří, že se jejich krví dají léčit hadí uštknutí. Proto se stal páv symbolem ochrany a později i plodnosti.

Jedním z indických tetování hennou Marwari jsem si inspirovala i já a vytvořila přesného páva, který je vyobrazen indickým umělcem v tetování (viz obrázek níže). Páv má veliké očko, elegantní dlouhý krk, skloněnou hlavu a hrdý postoj.

Šperk je vytovřen technikou měkkého pájení cínu, je patinován, ryt, leštěn, ošetřen antioxidantem, zdoben malbou do cínu a cínovými kuličkami. Šperk měří 8x6 cm a je zavěšen na elegantním řetízku antaracitové galvanizace o délce cca 45 cm. Do bříška páva je vložen swarowski korálek, rondelka zelenomodré barvy, která je pohyblivá. Očko a pera páva pak tvoří drobnější jablonecké broušené korálky zelenomodré barvy. V očku je korálke pevně usazen a v ocasu jsou korálky pohyblivé. Pohyblivost šperku lze shlédnout v tomto videu:

Výrobek vznikl jako soutěžní příspěvek pro 3. kolo Meziklubové soutěže na témaCesta po Indii za klub
Zvířátkové logo :-) Další soutěžní výrobky našeho klubu najdete zde.

http://www.fler.cz/zbozi/indicky-pavi-kral-4090135





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




















Padlý vládce dne

Elegantní šperk s motivem padlého páva je vytvořen technikou měkkého pájení cínu.
Ve středu šperku najdeme krásný tromlovaný křišťál s mnoha drobnými odlesky.
Na čirém křišťálu je usazený páv s nádhernými dlouhými pery, který je ve své pozici držen, má sklopenou hlavu i pera, z výrazu těla však poznáme hrdou vzpurnost, která činí šperk zajímavým. Šperk je zavěšen za krk páva, kde vidíme symboliku spoutanosti, visí na dvou kůžičkách tmavě fialové a černé o délce cca 80 cm, které lze buď nosit obě najednou, nebo střídat podle nálady.
Šperk sám o sobě měří 6,5x4,5 cm, je tak dostatečně velký, aby pozornost upoutal, ale i dostatečně malý, aby tolik nevážil a vešel se i do menších výstřihů.

http://www.fler.cz/zbozi/spoutany-vladce-dne-4246888

Chained ruler of the day

Soldered peacock on quartz author jewel.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



































Spoutaný vládce noci

Elegantní šperk s motivem padlého páva je vytvořen technikou měkkého pájení cínu.
Ve středu šperku najdeme krásnou placičku modrého avanturínu, syntetického minerálu tmavě fialovomodré barvy s mnoha drobnými odlesky, který připomíná noční oblohu plnou hvězd.
Na placicčce je usazený páv s náherdnými dlouhými pery, který je ve své pozici držen, má sklopenou hlavu i pera, z výrazu těla však poznáme hrdou vzpurnost, která činí šperk zajímavým. Šperk je zavěšen za krk páva, kde vidíme symboliku spoutanosti, visí na dvou kůžičkách tmavě fialové a černé o délce cca 80 cm, které lze buď nosit obě najednou, nebo střídat podle nálady.
Šperk sám o sobě měří 6,5x4,5 cm, je tak dostatečně velký, aby pozornost upoutal, ale i dostatečně malý, aby tolik nevážil a vešel se i do menších výstřihů.

http://www.fler.cz/zbozi/spoutany-vladce-noci-4030552?pos=2

Chained ruler of the night

Soldered peacock on synthetic stone blue avanturine author jewel.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONTAKT:

madlenka@jsemsvata.cz


kontaktujte mne e-mailem a uspořte 10 % oproti e-shopu!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE COYPRIGHT !

Žádné komentáře: