pondělí 10. září 2012

Muschio - superb moss moldavite - nádherný mechový vltavín



































Muschio - nádherný mechový vltavín

Vltavín musí člověk objevit, poznat, pocítit, aby pochopil, v čem je jeho jedinečnost, krása a odkaz.
Tentokrát jsem se snažila vytvořit šperk "na míru" tomuto nádhernému vltavínu z lokality Chlum, který má středně hlubokou skulptaci, kulatý tvar a bohatou barvu. Tento velký a zcela pravidelný vltavín si zasloužil tvořit střed takového šperku, který jeho krásu pouze podtrhne a co nejméně zakryje jeho téměř dokonalou skulptaci.
Šperk je vytvořen technikou Tiffany, pájením cínu. Je patinován, ozdoben cínovými kuličkami, patinován, leštěn, signován a ošetřen antioxidantem. Jedná se o souměrný šperk o velikosti 4x3,5 cm, který je zavěšen na řetízku v černé galvanizaci o délce cca 45cm s vlastním zavíráním a adjustou.

http://www.fler.cz/zbozi/muschio-nadherny-mechovy-vltavin-3026955


Muschio - superb moss moldavite

This beautiful moldavite specimen in collector quality with dark green color is set in this humbly-decorated jewel, because it was so superb it deserved something, that wouldn´t overshadow his look. The pendant is made from tin, Tiffany soldering technique, patinated and polished. Decorated with tin balls and 3 set claws.
This moldavite weights almost 5 grams and has a special sculptation and oval shape.  It´s from locality Chlum nad Malší and it´s typical meteorite only for Czech Republic.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONTAKT:

madlenka@jsemsvata.cz



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESPEKTUJTE AUTORSKÁ PRÁVA!

RESPECT THE COYPRIGHT !



Žádné komentáře: