sobota 27. srpna 2011

New direction of my steampunk jewellery - Nový směr? 3/3

Since now the polymer clay or wire were for me the only way how to do a steampunk jewellery. But now im making a new collection with the help of new techniques and new material, castings and filigrees, and i think its not a step backwards. Now ill let you decide yourself:

Doteď byli pro mne polymerová hmota a drát jediným způsobem, jak udělat steampunkový šperk. Nyní však vyrábím zcela novou kolekci za pomoci lepších postupů i materiálů, např. odlitky a filigrány, a myslím si, že se rozhodně nejedná a krok zpátky. No, posuďte sami:

 Mechanická květina
Tento šperk ve stylu steampunk je tvořen kulatým hodinkovým strojkem, který je složen z komponentů barvy zlaté i stříbrné. Dále jě šperk tvořen velkým filigránovým odlitkem stříbrné barvy tvaru květiny, postříbřeným drátkem o průměru 0,8 cm a stříbrnou polymerovou hmotou, která je pudrována a lakována. Celý šperk měří cca 4,3x5 cm a je zavěšen na stříbrném řetízku se zapínáním o délce cca 60 cm.

Clockwork flower

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Čas se vleče

Time is so long








----------------------------------------------------------------------------------------------------



































Staré dobré časy

Tento šperk ve stylu steampunk je tvořen kulatým stříbrným ciferníčkem značky Chaika (vyrobeno v Sovětském svazu), filigránovým odlitkem barvy starostříbro, postříbřeným drátkem o průměru 0,8 cm a stříbrnou polymerovou hmotou, která je pudrována a lakována. Celý šperk měří 4,2x5 cm a je zavěšen na stříbrném řetízku se zapínáním o délce cca 56 cm.

Good old times
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jako sluneční hodiny


Like a sun watch








------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


































Doomsday machine


Vynález zkázy
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Made in USSR

Tento šperk ve stylu steampunk je tvořen hranatým ciferníkem, filigránovým mosazným odlitkem, mosazným drátkem o průměru 0,8 cm a zlatou polymerovou hmotou, která je pudrována a lakována. Celý šperk měří 4,8x5,3 cm a je zavěšen na mosazném řetízku se zapínáním a adjustou o délce cca 50 cm. Ciferník sovětské výroby značky Luch je zasazen do zlaté polymerové hmoty a měří 1,8x1,8 cm.











1 komentář:

Erik van den Biggelaar řekl(a)...

I really really like the first photo, its so good!